Blytung förlust för Lindsdals IF: "Svårt att sätta ord på vad som hände"

Gick på ännu en mina på bortaplan.

delningar

Lindsdals IF inledde säsongen på ett minst sagt övertygande sätt när man radade upp segrar. Men den fina trenden fick ett abrupt slut när man åkte på stryk borta mot Växjö Norra IF för två helger sedan. Man följde sedan upp det resultatet med att spela 2-2 hemma mot IFK Grimslöv och under lördagen blev det en blytung 3-0-förlust borta mot Saxemara IF.

Och det var hemmalaget Saxemara som kunde spräcka målnollan i matchen i den 32:a matchminuten efter lite flipperspel i Lindsdals straffområde. Ett resultat som stod sig till pausvilan.

– Vi hade en matchplan som vi följde första 30, men sedan fick de ett skitmål. En frispark som går fram och tillbaka i vårt straffområde, det var det enda som de fick. Det är svårt att sätta ord på var som hände. Men det var som att vi tappade bort hur vi skulle spela fotboll, säger assisterande tränaren Wayne Palmborg.

I den 54:e matchminuten gjorde Saxemara 2-0 och bara nio minuter senare även 3-0. Lindsdals IF lyckades inte spräcka målnollan – och inkasserade därmed sin andra förlust på tre matcher.

– Vi jobbade lite för mycket man-man idag och då blir det svårt att försvara sig. Vi hade några ribb- och stolpträffar, men bollen ville inte in idag. Så just nu är det väldigt tungt, säger Palmborg.

Matchen spelades på naturgräs, något som har visat sig vara en mardrömsmotståndare för Lindsdal.

– Det känns som om det är något med naturgräs som stör oss mentalt. Jag vet inte. Men det är ingenting som vi kan använda som ursäkt, vi måste bara hitta oss själva och inte minst som lag. Spelarna är så pass duktiga så det borde vi lösa.

Det känns som om ni är inne i en liten svacka nu?

– Ja det är lite så det känns också. Men nu har vi Sölvesborgs GoIF om två veckor som vi vet har gått bra. Det känns som att vi i den matchen ska kunna presentera den fotboll som vi vet att vi kan spela tillsammans. Jag tror att det är där som vi vänder den negativa trenden.

FAKTA

SAXEMARA IF – LINDSDALS IF: 3-0 (1-0)

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar