Boende har tröttnat på fartdårar: "Orolig för mina barn"

Gränsen är 40 kilometer/timmen – bilisterna kör ofta dubbelt så snabbt.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Gunilla Svensson, Helen Backne och Emelie Akthagen har tröttnat på farttjuvarna.

De senaste åren har Djurängen växt och byggs blandt annat nya lägenhetshus med bostadsrätter. Det har gjort att trafiken på Djurängsvägen ökar hela tiden.

Sedan några år tillbaka är hastighetsbegränsningen på vägen 40 kilometer/timmen förutom förbi Djurängsskolan där man bara får köra i 30.

Flera boenden i området upplever dock att trafikanterna överlag inte håller de hastighetsregler som gäller. I många fall är det ganska extrema överträdelser. Emelie Akthagen bor på Hagmarksvägen och är upprörd över situationen.

– Vi har bott här i ett år nu men och har upplevt problemet hela tiden egentligen. Folk kör förbi väldigt fort och det känns inte bra när det är en väg som mina barn går längs och även över när de ska till Skälby eller till skolan. Jag är orolig för mina barn, säger Emelie.

Vägen som går från Norra vägen och ut på samma väg igen har tidigare haft en högre begränsning. I båda ändarna av vägen finns farthinder men i mitten av sträckan har bilar ofta hunnit få upp en hög hastighet.

– Det är både kommunbilar och bussar från KLT som kör riktigt fort här. Ofta kör folk i 70-80 kilometer i timmen förbi våra gator. Bara på en vecka blev två katter överkörda här utanför och man är verkligen orolig att det ska hända någon olycka, säger Emelie.

I området bor väldigt mycket barnfamiljer och flera gator ut till Djurängsvägen har skymd sikt.

– Jag tror att nio av tio bilar som kör förbi min gata kör för fort, säger Gunilla Svensson som har bott i området i över 40 år.

Kalmar kommun erbjuder sig att sätta upp blomlådor på vissa vägar där man upplever att folk kör för fort. Djurängsvägen är dock en huvudled vilket gör att man inte har möjlighet till det där. Nu hoppas boende i området att kommunen tar tag i problemet.

– I tio år har jag bott här och det blir bara värre och värre. Det är mycket mer trafik nu och det går väldigt fort. Jag tycker till och med att det är obehagligt att gå längs vägen med hunden när folk kör förbi, säger Helen Backne, ytterligare en boende i området som upplever problemet.

24Kalmar har sökt samhällsbyggnadskontoret för en kommentar.

Här ska det vara linjer om ska hålla trafiken en bit från trottaren vid en kurva. Linjerna syns inte vilket gör att man inte heller håller ut vid kurvan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar

I samarbete med annonsör

Folkhögskolan för nya möjligheter

Högalids Folkhögskola är för många elever ett startskott till högre utbildning och nya yrkesmöjligheter.