Laddar

Bojkottar hotellen – Politikern väljer campingtältet

I detta nu pågår Almedalsveckan på Gotland i högsta grad. En av många politiker som befinner sig på plats är Kristdemokraternas gruppledare Christopher Dywik. Däremot väljer han att bo i tält framför hotell i en protest mot de vansinniga priserna.

delningar

Likt varje år samlas politiker från Sveriges alla hörn på Almedalsveckan för att utbyta kunskaper samt mycket annat. Christopher Dywik, Gruppledare för Kristdemokraterna Kalmar är inget undantag. Däremot skiljer han sig från mängden då han valt att spendera nätterna i ett tält. Något han gjort de senaste åren.

– Jag tycker inte vi kan acceptera prissättningen som är på hotellen under veckan. Man kan ju få betala flera tusen kronor, bara för en natt. Jag tycker helt enkelt inte att det är okej.

Med tanke på det skiftande vädret har det blivit en utmaning under nätterna. Där kylan gjort sig påmind.

– Det har varit ganska kallt under vissa perioder så jag har fått ta på mig rejält med kläder för att inte frysa, eller bli blöt, säger Christopher Dywik.

Beslutet att välja bort de ”normala” övernattningsplatserna har tagits emot lite olika av politikerkollegorna. Dock har majoriteten av responsen varit positiv.

– Jo men vissa har väl undrat lite, men de flesta är intresserade och tycker att det är häftigt, säger Christopher Dywik.

Under veckan har han inte enbart närvarat som politiker, utan även som vice ordförande för Kalmar Läns Museum där fokuset varit på kultur och framförallt integration. Något han vill vara med och utveckla.

– När det kommer någon hit måste det ju få hjälp att anpassa sig, annars funkar det ju inte. Det kan ju skilja sig hur mycket som helst mellan olika länder. Hur ska du då veta hur samhället i ditt nya land funkar?

Efter att ha besökt flera föredrag om kultur och integration under veckan, samt utbytt kunskaper med andra som brinner för frågan vill han att den lyfts ännu mer. Ebba Busch Thor, Kristdemokraternas partiledare har tagit upp det i riksdagen. Frågan är hur de andra partierna ställer sig till det.

 

 

 

Relaterade artiklar