Laddar

”Bonninnebandy”: CL98 tog första segern i innebandytvåan

Här har ni lördagens referat från den lokala innebandyn.

delningar

Division 3 herr

Märserums IBK–Borgholms IBK 8-5 (2-1, 2-3, 4-1)

Målen, BIBK: Felix Jotarv 2, Anton Petersson 2, Johan Eneman.

Serieledarna Borgholms IBK åkte på en svidande förlust mot tabelljumbon Märserums IBK. Ölänningarna ledde inför tredje perioden men efter en miserabel tredje period som man förlorade med 4-1 föll man till slut man till slut med 8-5. Trots förlusten leder man fortfarande serien – åtminstone tillfället. Nybro IBK skuggar precis bakom med en match mindre spelad.

Divison 4 herr

CL98–Craftstaden B 10-4 (0-0, 6-1, 4-3)

Målen, CL98: Stefan Johansson 3, Emil Andersson 2, Victor Peolsson 2, Fredrik Friberg, Dennis Morin Mathisson, Mattias Thorèn.

CL98 trummar på i innebandyfyran och tog en ny övertygande seger under lördagen. Efter en mållös första period gjorde man ett ordentligt ryck i den andra perioden som man vann med 6-1. I den tredje perioden gjorde man ytterligare tre mål och saken var biff. CL98 gick därmed om Fliseryd i tabelltoppen på målskillnad.

– Vi spelade med ett högt tempo och med bra aggressivitet i både anfall och försvarszon i dag. Det är något som vi lagt ned mycket tid på under träningarna så det är kul att det gav resultat, säger CL98:s tränare Fredrik Andersson som ville framhålla målvakten Tom Robertsson och tremålsskytten Stefan Johansson.

Örlogsstaden B–Ljungbyholms Goif 6-5 (1-1, 3-1, 2-2)

Målen, Ljungbyholm: Jacob Elsrud 2, Adam Jonnergård 2, Philip Axelsson.

Ljungbyholm åkte på en blytung förlust mot Örlogsstadens bilaga. Man var flera gånger nära att hämta upp underläget men hemmalaget låg hela tiden steget före.

– Vi kom lite snett in i det i den andra perioden och det blev lite för mycket ”Hawaii” över det. Det är ändå starkt att vi äter upp underläge och är sånär att kvittera, säger Ljungbyholmsforwarden Jacob Elsrud.

Slätafly B–FBC Kalmarsund Ungdom B 7-2 (2-0, 4-1,1-1)

Målen, Slätafly B: Joel Karlsson 2, Linus Bertilsson 2, John Söfort-Jörgensen, Anton Hammare, Viktor Svensson.

Målen, FBC: Jonatan Karlsson, Oscar Sigvardsson.

FBC Ungdom B föll mot ett betydligt äldre Slätafly B. Bortalagets äldsta spelare är född 1999, att jämföra med hemmalagets äldsta som är född 1984. Slätafly ryckte ifrån till en 6-0 ledning innan ungtupparna i FBC U fick in ett reduceringsmål i slutminuterna av den andra perioden. Man fick även in ett reduceringsmål i den tredje perioden innan Linus Bertilsson fastställde slutresultatet till 7-2.

Mörbylånga–Jämjö 10-1 (2-0, 3-0, 5-1)

Målen, Mörbylånga: Adam Liljenberg 3, Simon Svensson 2, Pontus Johansson, Mikael Paulin, Daniel Nilsson, Tobias Åsenius, David Sahlèn.

Mörbylånga körde fullständigt över Jämjö och man ledde med 10-0 innan Jämjö fick in ett reduceringsmål med dryga minuten kvar av matchen. Lagkaptenen Adam Liljenberg och Simon Svensson stod för fem av lagets tio mål. I och med storsegern klättrade Mörbylånga till en femteplats i den jämna tabellen.

Divison 2 dam

Värnamo IK–CL 98 3-4 efter förlängning (1-1, 2-0, 0-2, 0-1)

Målen, CL 98: Sofia Andersson 2, Ida Hallgren, Jeili Båtelsson.

CL 98 tog sin första seger i innebandytvåan under lördagseftermiddagen efter att man hämtat upp underläge i den tredje perioden. Sofia Andersson tryckte dit kvitteringsbollen till 3–3 med sex minuter kvar av den tredje perioden och tog matchen till förlängning. Där avgjorde rutinerade Jeili Båtelsson.

– Matchen började rörigt men det blev allt bättre ju längre matchen gick. Det var riktigt skönt att få lite utdelning idag, det är lite de som har saknats innan, säger CL98-forwarden Rebecca Gustavsson som berömde lagkaptenen Jennica Lindström efter matchen.

Ljungby IB–FBC Kalmarsund Ungdom 3-2 efter förlängning (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)

Målen, FBC: Emilia Jirhall, Frida Petersson.

FBC Ungdom förlorade mot bottenlaget Ljungby och missade chansen att gå upp på en topp två-plats i tabellen. Det var en jämn och händelsefattig historia där matchen avgjordes först efter förlängning. FBC Ungdom ligger allt jämnt kvar på tredjeplatsen i tabellen med två poäng upp till rätt sida strecket. Kommande helg spelar man länsderby mot Craftstaden från Oskarshamn.

Divison 3 dam

Slätafly–Ryds SK 11-4 (5-1, 5-1, 1-2)

Målen, Slätafly: Johanna Strand 4, Felicia Karlsson 2, Malin Karlsson 2, Nellie Karlsson, Daniella Karlsson, Cajsa Karlsson.

Slätafly körde över bottenlaget Ryds SK på hemmaplan och ledde efter två perioden med 10-2. Namnet Karlsson var gångbart och stod för åtta av elva mål för Slätafly. Även Johanna Strand som noterades för fyra mål och en assist var en stor del av segern. Skotten slutade förkrossande 64–12 och Slätafly kunde gjort betydligt fler mål mot ett svagt Ryds SK.

Sandbäckshult–Mörbylånga 5–4 (2–1, 1–1, 2–2)

Målen, Mörbylånga: Tove Franzèn 2, Malin Lorentzon, Nathalie Svensson.

Mörbylånga åkte på en oerhört tung förlust under lördagen. Malin Lorentzon kvitterade med drygt en och en halv minut kvar men Sandbäckshult fick sista ordet när man med knappt 40 sekunder kvar av matchen gjorde 5-4. Mörbylånga ha hittills tagit sex poäng och parkerar i mitten av tabellen. Nämnda Malin Lorentzon gjorde utöver sitt mål även två assist.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.