Bostadspriserna sjunker i Kalmar

Villapriserna i Kalmar kommun har sjunkit med sex procent det senaste kvartalet.

delningar

Under de tre senaste månaderna visar siffror från Mäklarstatistik att priserna på villor och bostadsrätter har minskat i Kalmar kommun. Villapriserna sjönk med sex procent och priset på bostadsrätter föll med fyra procent under det senaste kvartalet.

Detta innebär att Kalmar kommun inte följer riskgenomsnittet där priserna har varit stillastående de tre senaste månaderna.

– Vi ser en fortsatt vikande bostadsmarknad med en nergång på fyra till sex procent det senaste kvartalet. Och det är ett scenario som vi förutspådde redan i början av året. Det som oroar mest är att vi ser en vikande marknad i ett läge där vi dessutom har ett bristande utbud av villor och bostadsrätter som inte är nyproducerade. Och det är inga bra signaler, säger Pontuz Löfgren, VD för Pontuz Löfgren AB i ett pressmeddelande.

Under det senaste helåret har villapriserna i Kalmar kommun nästan sjunkit med åtta procent och priserna på bostadsrätterna har sjunkit med fyra procent. Enligt Löfgren beror det delvis på bankernas tuffare amorteringskrav med en kombination av ett stort utbud av nyproducerade lägenheter i Kalmar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar