Laddar

Bra början på året för mäklarfirman: ”Fortsatt stort intresse”

"Vi har en oerhört stabil marknad i Kalmar. Att vara del av bostadsmarknaden här måste ses som en trygg investering".

delningar

Den senaste månaden har priserna på bostadsrätter och villor i Sverige fortsatt nedåt.

Det visar den senaste mätningen från Svensk Mäklarstatistik som publicerades den 15 januari 2018.

Samtidigt som bostadspriserna faller i Stockholm fortsätter de dock att stiga i Kalmar. Det senaste året har priserna stigit med 6,5 procent för bostadsrätter och 7,3 procent för villor.

– Vi har en oerhört stabil marknad i Kalmar. Att vara del av bostadsmarknaden här måste ses som en trygg investering, säger Pontuz Löfgren, vd för Pontuz Löfgren AB.

De senaste siffrorna, gällande de senaste tre månaderna, från Mäklarstatistik visar att priserna på bostadsrätter i Kalmar kommun har stigit med 0,1 procent medan villorna har ökat i pris med 0,4 procent.

– På villasidan ska vi dock vara lite försiktiga med analysen eftersom några dyra försäljningar kan ha ”dopat” statistiken. Vad som däremot är intressant när vi tittar på december är en stark prisutveckling på ettor och tvåor, sannolikt för att fler ungdomar söker egna boenden, säger Pontuz Löfgren.

Tror du att riksmediers negativa rapporteringar kan påverka Kalmariterna? – Våra största motståndare är media, riksmedierna skriver främst till storstäderna och där ser läget annorlunda ut. Det är inget konstigt, men bryter man ner det så går Kalmar mot strömmen, säger Pontuz Löfgren.

Bostadsmarknaden i Kalmar har precis kommit igång för året och det är redan bra tryck på visningarna, enligt Löfgren.

– Även i Kalmar har årets två första visningshelger visat på ett fortsatt stort intresse för både villor och bostadsrätter, även om variationerna är stora mellan områdena. Nästa viktiga skede nu är när det nya amorteringskraven träder i kraft första mars. Så om det är något råd jag vill ge så är det möjligtvis att försöka sälja innan dess, även om jag inte tror på någon stor dramatik då heller, avslutar Pontuz Löfgren.

Relaterade artiklar