Laddar

Bredden är FBC:s styrka: ”Vi har flera som kan avgöra matcher”

FBC Kalmarsund är med i toppen av tabellen. Men i poängligan hittar vi bästa FBC-spelare först på en 13:e plats. "Jag ser det inte som något problem", säger tränaren Niklas Nilsson.

delningar

FBC Kalmarsund har inlett årets seriespel på ett förtroendeingivande sätt i division 1 södra. Efter sex omgångar parkerar laget på en fjärdeplats. Senast blev det dock en tung förlust borta mot Göteborg. I en match där centern Annie Nilsson tyckte att det saknades spelare som klev fram.

– Vi kan sakna det i vissa matcher, det är väl ingen av oss som är i något jätteflow och öser in poäng, säger hon.

Själv leder hon interna poängligan med nio poäng (4+5), men det räcker ”bara” till en 13.e plats i poängligan.

– Det är väl hyfsat bra, men det gick segt i början. Jag tycker dock att jag borde producera lite mer som center. Det är mitt jobb att göra mål eller assist. Jag har höga krav på mig själv och har inget jättetålamod.

FBC-tränaren Niklas Nilsson ser hellre fördelar än nackdelar med att man har många spelare som kan göra poäng i laget.

– Visst är det kul att ha spelare som gör många poäng, men jag ser det inte som något problem i vårt lag. Jag tror att det är en styrka för oss att vi har ett starkt kollektiv där många spelare kan producera. Spelare som Josefine Bengtsson, Annie Nilsson, Caroline Eriksson, Emma Andersson och Danielle Warme kan samtliga avgöra matcher, säger Nilsson och fortsätter:

– Vi bygger inte vårt spel på några stjärnor utan vi har mixat upp laget så att vi har flera starka femmor. Vi har valt att spela så här och det är den modellen vi tror på, säger han. Vi bygger vårt försvarspel först och sedan kommer det offensiva.

Vad tycker du om den modellen, Annie Nilsson? – Det funkar rätt bra. Jag tycker att jag får hyfsat med speltid, men skulle inte tacka nej till mer.

Vem stiger fram mot Partille? – Jag tror att det blir ”Jossan” (Josefine Bengtsson). Hon har sett ruskig het på träningarna i veckan, säger Annie Nilsson.

Niklas Nilsson inför mötet med Partille: – Jag tror inte att det blir så lätt som en del tror. De har två före detta landslagsspelare i laget och har värvat friskt. Vi kommer inte att bara att skölja över dem, utan vi har respekt för dem. Vi måste ha fullt fokus i vårt spel, annars blir det jobbigt, säger han.

 

24Kalmar livesänder matchen från Kalmar Sportcenter. Matchen börjar 12.30. Sändningen kan ni se här.

 

Poängligan i division 1 södra

 

FBC Kalmarsund–Partille

Vad: Innebandyettan dam, omgång 7.

När: Söndag, 12.30.

Var: Kalmar Sportcenter (gratis inträde).

Läget i FBC: Alla tillgängliga utom Agnes Savetun (praktik i Litauen).

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.