Broarbetet är igång: "Bra flyt"

Första dagen var kaos på Ölandsbron men sedan dess har trafiken flutit på bra.

delningar

I början av veckan drog årets broarbete på Ölandsbron igång. Ett arbete som ska pågå fram till och med den 17 juni. Ett körfält på 940 meter är avstängt och enligt Trafikverkets projektledare Johan Wesley har allt flutit på över förväntan.

– I måndags morse var det en kötid på 25 minuter in mot Kalmar på morgonkvisten. Under eftermiddagen var det runt fem till tio minuter för den trafik som skulle mot Öland. Under onsdagmorgonen var det ett tidstillägg på fem minuter. Det har gått jättebra. Det är alltid första morgonen som är lite kaos. Men trafiken har vridits om lite. Några kör tidigare och några senare. Det flyter på bra och inget att klaga på, säger Johan Wesley, projektledare vid Trafikverket.

Johan Wesley, projektledare Trafikverket

Hur sköter sig trafikanterna?

– I det stora hela tycker jag de sköter sig. Det är några enstaka som kör lite för fort. Men det var nog värre för den ambulansen som var ute på Ölandsbron häromdagen. Från den informationen jag har fått var det en kille som mådde dåligt på en buss och sedan kom ambulansen hämtade honom. Då var det lite stimmigt runt ambulansen, säger Johan.

Förhållanden för byggarbetarna är inte de bästa för tillfället.

– För byggarbetarna är det lite kallt och blåser en del. Det blåser sydliga vindar, säger Johan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar