Laddar

Bröderna kan ta nytt historiskt steg med moderklubben

Nu kan den lilla klubben ta klivet upp i division 3 – för andra gången.

delningar

För tre år sedan kvalade sig Glömminge IF upp till division 3. Ett historiskt avancemang för den lilla Ölandsklubben. Efter två år i förbundsserien, åkte man i fjol ur trean, efter kvalspel. I eftermiddag har laget chansen att ta klivet upp igen.

– Vi vill verkligen vinna serien. Det är helt underbart och få förunnat att få göra det. Det är många som har snackat om oss och påstår att vi inte vill och så vidare. Vi vill bevisa motsatsen, säger Tim Börjesson, som tillsammans med brorsan Emil, var med på hela Glömminges resa från division 5 till division 3.

Trots en tunn trupp med 13-15 spelare som tränar regelbundet, har laget skaffat sig ett ypperligt utgångsläge inför slutomgången. Glömminge leder den östra division 4-serien, en poäng före Västervik.

– Vi har fått damma av spelare som inte spelat på några år. Men de har fina Glömminge-hjärtan och har gjort det väldigt bra. Jag tror vi haft 32 spelare i a-laget i år, säger Emil Börjesson.

Lördagens motståndare Fågelfors slåss för sin överlevnad i botten och är piskade att vinna för att ha chans att hänga kvar. Vinst för GIF och seriesegern är klar.

Däremot är det inte helt självklart att laget tar klivet upp i division 3.

– Frågar man majoriteten i truppen så vill de nog gå upp. Alternativet är att tacka nej, men då åker man ur två serier från den man spelade senast i. Det skulle innebära att vi får börja om i division 6 i så fall, säger Emil.

Kan det vara ett alternativ? – Många är nog inte så sugna på division 3 och allt vad det innebär. Det viktiga är att få behålla laget – och för föreningen vore nog att gå ner i sexan, vid serieseger, det allra bästa. Men det får vi diskutera efter säsongen. Nu går vi stenhårt för att vinna serien. Något annat finns inte.

Många har yttrat sig på sociala medier och ifrågasatt Glömminges vilja att vinna fyran.

– Visst, vi har haft några dåliga matcher i höst. Men det har berott på att vi är så pass tunna. Har vi tre-fyra gubbar borta märks det väldigt tydligt. Senast mot Gullringen hade vi många spelare tillbaka och då vände vi och vann i andra från 1-3 till 5-3, säger Tim.

– Ja, om de som hade tvivlat på oss sett den matchen hade de kunnat sluta göra det, fyller lillebror Emil i.

Ni vill täppa till trutarna på de som tuggar? – Ja, men lite så. Vi tuggar med glimten i ögat. Det gör de andra också, men det är alltid kul att kunna motbevisa folk.

Bröderna Börjesson listar Glömminge IF som moderklubb, och återvände hem till Glömmingelunden för ett antal år sedan efter sejourer i andra klubbar. Tim från Kalmar AIK och Emil från spel i Kalmar FF, IFK Berga, Kalmar AIK och Färjestadens GoIF.

– Glömminge är vår klubb och oavsett vilken serie vi kommer spela i nästa år kommer vi vara kvar. Det kan vara allt från division 6, till fyran eller trean.

Bröderna Börjesson:

Emil Börjesson: Ålder: 27 Moderklubb GAIF. Position: Mittfältare/Anfallare. Aktuell: Kan vinna division 4 med Glömminge IF på lördagen.

Tim Börjesson: Ålder: 28. Moderklubb GAIF. Position: Back/Mittfältare. Aktuell: Kan vinna division 4 med Glömminge IF på lördagen.

Relaterade artiklar