Butiken försvinner från Baronen: "Väljer att kraftsamla"

Fokuserar på satsningen på Giraffens köpcentrum.

delningar

Intersport har under nästan 17 års tid funnits på Baronens köpcentrum. Nu kommer butiken att försvinna, alltså inte flyttas någon annanstans. Istället väljer man att satsa hårdare på den butik man redan har på Giraffens köpcenter.

– Vi ser ständigt över butiksantalet. Nu väljer vi att kraftsamla på ett ställe och då landade valet på Giraffens köpcentrum. Denna gången hade vi två alternativ, men valet föll på Giraffen och där kommer vi att göra en större satsning, berättar retailchefen på Intersport, Jesper Nordin.

Redan i höst försvinner butiken i Baronen. Även om en del i personalen från butiken kommer att erbjudas jobb på Giraffen så kommer det att bli annorlunda för andra.

Intersport flyttade till ovanvåningen i samband med att Coop flyttade in på nedervåningen i sportbutikens gamla lokaler.

– All personal kommer vi inte kunna föra över till Giraffen. Vi har haft diskussioner med personalen på Baronen och gjort det vi kunnat. Vi försöker ta hand om alla. Nu gör vi en större satsning på Giraffen vilket gör att en del också kommer att landa där. Det är ett fåtal som berörs av annat.

Hur kommer det sig att valet föll på Giraffen och inte Baronen?

– Vi har en typen av handel som passar bäst på Giraffen. Köpcentrumet står inför en större uppfräschning med stora investeringar. Det är en bra tajming för oss. Vi valde mellan två bra alternativ, det är inte alltid man får den lyxen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar