Laddar

Butiken kan försvara titeln: ”Vi är jättestolta”

Ica Maxi i Kalmar är återigen nominerade till att vinna ett fint pris under Dagligvarugalan.

delningar

Förra året var det ICA Maxi Kalmar som gick hem med priset i kategorin Årets DjupfrystavdelningDagligvarugalan som arrangeras av tidningen Fri Köpenskap. I år är de nominerade igen och har chansen att försvara titeln som bäst i Sverige.

– Vi är jätteglada och stolta över att vara nominerade i den klassen igen. Det här är ju en gala som omfattar alla butiker av olika sorter över hela Sverige, säger butikschef Anders Wedin.

ICA Maxi Kalmars nominering lyder:

Förra årets vinnare av Årets Djupfrystavdelning går från klarhet till klarhet. Fjolårets försäljningsökning på 10,1 procent toppas av årets på 11 procent. I butikens onlineförsäljning har kategorin djupfryst klättrat till en andra plats. Med ytterligare 16 frysmeter, lean-styrning av lagret och tydliga skyltar som guidar kunden genom frysavdelningen samt olika fryspunkter utanför avdelningen har butiken höjt ribban ytterligare.

– Mycket av det arbete vi gör speglar även hur det fungerar i hela butiken. Men visst är det extra roligt att vi har lyckats få en sådan utveckling och ökad försäljning på just den här avdelningen och särskilt online, säger Anders Wedin.

Om ICA Maxi Kalmar går hem med priset återstår att se på Dagligvarugalan den 21 september i Stockholms stadshus. Förhoppningsvis får representanterna från Kalmars djupfrystavdelning ta emot förstapriset då.

 

Relaterade artiklar