Laddar

Butiksägarens känslosamma inlägg: ”Ett livsverk försvann”

Hoppas kunna bygga upp den populära lanthandeln igen.

delningar

Stödet från lokalbefolkningen har varit enormt och nu siktar butiksägaren, som har drivit Ica Nära Trossen i 23 år, på att bygga upp butiken igen.

Det var i torsdags förra veckan som en brand ödelade hela butiken. Branden startade i en lastbil som stod parkerad vid lastbryggan och spred sig senare till fasaden och sedermera in i själva butiksdelen.

På fredagsmorgonen återstod bara ruiner av det som under många år varit byns samlingsplats.

”Jag kan inte fatta att efter 23 slitsamma, roliga och fantastiska år så har nu mitt livsverk försvunnit i ruiner. Och det är med stor sorg jag ser förödelsen och slås av hur snabbt allt förändras. Det var ju en helt vanlig torsdag…”, skriver butiksägaren på Trossens Facebooksida.

”Vi vill tacka för allt stöd, kärlek och engagemang vi fått på ALLA sätt! Det värmer i våra hjärtan och det ger oss enorm framtidstro.”

Hon meddelar även att man siktar på att bygga upp en ny butik och bjuder därför in till ett informationsmöte om vad som hänt och om ett eventuellt nytt Trossen.

”Mötet har vi i Sandvikslokalen (gula huset mitt emot norra infarten till klinten) söndag 1 oktober klockan 10.30.”, skriver butiksägaren på Facebook.

Relaterade artiklar