Laddar

Cafékedja vill expandera – letar nya franchisetagare

De finns redan på Kvarnholmen – nu undersöker Wayne´s Coffe möjligheten att utöka verksamheten i Kalmar.

delningar

Cafékedjan Wayne’s Coffe har planer på att dubblera antalet caféer på fem år. I dagsläget finns det cirka 100 Waynes-caféer i Sverige och ett av dessa ligger på Larmtorget i Kalmar.

– Vi kommer vara mycket expansiva under de kommande åren, säger Niclas Ahlestål, etableringsansvarig hos Wayne´s Coffee.

– Kalmar är en intressant stad att vara i och det kan bli så att vi utökar, det beror på vad som dyker upp. Vi är intresserade och gör en bedömning efter hand.

De vill helst ha en lokal på omkring 200 kvadratmeter. Att ligga i centrum är prio, men det kan också bli så att ett nytt café hamnar i något av Kalmars köpcentrum.

– Det får vi se, vi är inte riktigt där än, vi vet inte vad som dyker upp. De stora gågatorna eller andra platser där det vistas mycket folk är där vi vill vara, säger Niclas Ahlestål.

Den kommande expansionen beräknas generera cirka 500 nya arbetstillfällen, jobb som ofta går till yngre personer. Nu handlar det först och främst om att få tag i rätt personer som franchisetagare.

– Så länge läget är rätt och det finns kundunderlag som säkrar våra franchisetagares framgång och lönsamhet så är vi intresserade, säger Niclas Ahlestål.

Sedan januari förra året är Wayne’s Coffee Sveriges första KRAV-certifierade cafékedja.

– Det är viktigt för oss ur ett lönsamhets- och miljöperspektiv.