Laddar

Cahoot övertygade mot fjolårets SM-tvåa

Elitserienykomlingen BK Cahoot visade klass när man 12–8-besegrade fjolårets SM-final, Spader Dam. "Vi har blivit mer rutinerade, säger lagledaren Mats Johansson.

delningar

Under lördagseftermiddagen tog BK Cahoot en meriterande seger när man 12–8-besegrade klasslaget Spader Dam från Helsingborg.

– Vi byggde upp ett självförtroende i allsvenskan och har blivit mer rutinerade. Spelarna har utvecklats på det mentala planet och vi har haft en fin utveckling på spelarna, säger lagledaren Mats Johansson.

Cahoot ledde med 10–5 inför den sista serien, vilket betydde en säkrad poäng i alla fall. Men det skulle bli en fullpoängare för Kalmarlaget. Jenny Johansson och Ida Håkansson säkrade segern åt Cahoot.

– Jag valde att byta in Ida inför den sista serien. Hon gjorde ett jättebra inhopp och det blev lyckosamt. Ida kom in och gjorde en 213-serie. Mycket bra, säger Johansson.

Trots en tuff start på säsongen – så börjar Cahoot nu att lyfta i tabellen.

– Vi haft den tuffaste öppningen av alla lag. Dessutom har vi inte haft flytet med oss i tidigare matcher. Men vi har jobbat på och nu kommer belöningen, säger Mats Johansson.

När spelare som Jenny Johansson inte är på topp – så finns det andra som kliver fram. Mot Spader Dam visade Maria Sandéen och Kerstin Brannestam upp sig från sina bästa sidor. Sandéen hade högst kägelpoäng i Cahoot med 826 poäng, näst bäst var Brannestam med 804.

I tabellen ligger Cahoot på en åttondeplats, men har bara tre poäng upp till en fjärdeplats.

Bowling, elitserien

BK Cahoot–Spader Dam 12–8 (4–1, 2–3, 4–1, 2–3)

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.