Laddar

Carl går i morbror Benno Magnussons fotspår

Morbror Benno är en Kalmar FF-legendar. Nu ska systersonen Carl Johansson föra vidare generna i KFF. – Jag är hans största supporter, säger Benno Magnusson.

delningar

1977 till 1984 trollband han publiken på Fredriksskans. Benno Magnusson fick epitetet ”bolltrollare” och blev bland annat känd för att lägga upp bollen på nacken och springa förbi sin motståndare. Han blev en legendar i Kalmar FF. Nu är det dags för nästa generation i släkten att ta över.

– Det är jävligt stort för mig. Jättekul och jag är stolt över att han försvarar de röda färgerna, säger 61-årige Benno Magnusson när 24Kalmar når honom på telefon.

Han syftar på 16-årige systersonen Carl Johansson, som skrev på för Kalmar FF för ett par veckor sedan – där han går på akademin och tränar med KFF:s tipselit, som tränas av Henrik Rydström och Johan ”Stegen” Steglander. Senast hämtas Johansson från Oskarshamns AIK där han fick göra två inhopp i division 1 under 2014. Från början är han från Blomstermåla, likt tre bröder Magnusson, Benno, Roger och Per.

– Benno lärde mig alla trollkonsterna när jag vara fyra, fem år hemma i Blomstermåla. Lägga upp bollen nacken och på huvudet. Han var en rolig gubbe som kom och lärde mig saker, säger Carl och skrattar.

Varför blev det Kalmar FF?

– KFF kändes rätt direkt. Jag tror att jag kan utvecklas bra här. En riktig elitklubb, säger Carl som i lördags fick spela mot KFF när han fick spela 40 minuter med IFK Berga i träningsmatchen på Gasten.

Beskriv dig som spelare?

– En teknisk lirare som gillar att utmana offensivt. Jag gillar att spela på det centrala mittfältet.

Benno Magnusson har bara positiva saker att säga om Carl. – Det lilla jag har sett av honom är en rivig och energisk mittfältare som jobbar och sliter. Han är en stor fotbollsnörd vilket är viktigt för att kunna gå hela vägen. Han har det rätta intresset, en medfödd grej. Sedan är det för jäkligt att han har gått om mig när det gäller att balansera bollen på huvudet, säger Benno och skrattar.

Har du något att säga inför hans äventyr i KFF?

– Det är bara att önska honom lycka till. Han har kommit till den rätta klubben. Men vi sätter ingen press på honom. Men jag är hans största supporter. Det ska han veta.

Själv tar Carl uppmärksamheten med ro.

– Jag tycker bara att det är kul. Det har inte uppmärksammats speciellt mycket innan, säger Carl Johansson som i slutet av december fick priset som ”Årets Elmare” (Smålands fotbollförbund och Rasmus Elms årliga pris).

  Carl Johansson på gammal klassisk mark. Foto: Daniel Grozdanovski

  Benno Magnusson när det begav sig i Kalmar FF.                   Foto: Privat

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Mobilen tar plats i vår vardag

I dagens samhälle reagerar vi nästan mer på om någon inte pillar på sin mobil, än om man är upptagen med den.