Centrumchefen om Giraffens tomma lokaler: "Ett strategiskt val"

Flera kedjor har lämnat Giraffen – centrumchefen förklarar varför.

delningar

Förra veckan stod det klart att butiksjätten ÖoB lämnar Giraffen efter att hyresavtalet inte förlängts. Anledningen är den stora ombyggnation som kommer att göras på Giraffen.

– Som vi har sagt tidigare så var det en diskussion som vi har med hyresgästerna eftersom vi ska bygga om, det är ett led i det. En del lokaler måste helt enkelt tomställas under perioder vilket inte är något konstigt egentligen. Ett normalt strategiskt tillvägagångssätt när man bygger om och utvecklar handelsplatser, säger Martina Adolfsson-Nyström, centrumchef på Giraffen.

Sedan tidigare står Julas och Chillis gamla lokaler tomma. Restaurang Filialen flyttade också dem ut i augusti tidigare i år.

Vad är det för ombyggnation?

– Giraffen är en strategisk viktig plats i Kalmar och genom denna satsning kommer vi lyfta handelsplatsen ytterligare för att fortsätta vara så. Konkret innebär ombyggnaden att vi  förbättrar den inre och yttre miljön; Giraffens entréer förnyas och en ny passage byggs för att få en sammanhängande inre galleriagång. Giraffens stärker upp handelsplatsen för dagligvaror och fyller på med ett ökat butiks och serviceutbud.

Kan du säga något om nyetableringar?

– Vi har pågående diskussioner med flera aktörer så fort vi kommer till en överenskommelse så berättar jag mer.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar