Chans till revansch för IFK Kalmar: "Alla vill vinna"

Trots att laget redan åkt ur Damallsvenskan finns det en hunger kvar.

delningar

Efter förlusten i förra matchen mot Kristianstad med 4-0 blev det klart i såväl teorin som praktiken att IFK Kalmar spelar i Elitettan nästa säsong. Sejouren i Damallsvenskan blev därmed bara en säsong lång. Trots utgångsläget inför lördagens match mot Linköping finns det en stor revanschlustan att utkräva.

– Vi vill gå ut och spela så som vi vill. Jag tycker att vi gör bättre och bättre prestationer för varje match. Alla vill vinna och vi är otroligt revanschlystna. Utvecklingsmässigt så är det verkligen så att vi inte har någonting att förlora utan bara ut och köra och ta lärdom av det, säger tränaren i IFK Kalmar Martin Sjöstrand.

På lördagen är det dags för hemmamatch mot femman Linköpings FC. Sist lagen möttes förlorade IFK Kalmar med hela 8-0, något som kan vara till IFK Kalmars fördel menar Sjöstrand.

– Vi tror att de kommer att se oss utifrån vår tabellplacering och inte riktigt ta oss på stort allvar som kanske krävs. Vi gör hela tiden steg framåt för varje match som vi gör och nu mot Linköping är det viktigt att vi är med från första halvlek och visar att vi ger allt och arbetar som ett lag både offensivt och defensivt, säger han.

Hur mycket skulle en seger betyda?

– Alla segrar betyder jättemycket för oss nu, gör vi en bra prestation på lördag och tjejerna ser vart vi är på väg så kommer det betyda otroligt mycket för spelarna själva och framförallt så får dem se att vi hör hemma på den här nivån.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar