Laddar

Chockbeskedet: IFK Kalmar-målvakt lägger av

Trots avancemanget till allsvenskan slutar lagets förstemålvakt. "Ett beslut som handlar om hela min identitet".

delningar

I söndags tog IFK Kalmar klivet upp i damallsvenskan. På måndagen hyllades laget i kommunhuset. Nu meddelar lagets förstemålvakt Lovisa Johansson att hon lägger av.

– Jag tog beslutet för några veckor sedan, men det hade varit fel att tala om det då. Det känns ändå bra att kunna sluta när det går så bra för föreningen, säger Johansson i ett pressmeddelande.

– Jag känner att jag inte har den rätta glöden som jag tycker att jag ska ha för att spela på den här nivån. Då känns det rätt att tala om i god tid att jag inte tänker fortsätta.

Johansson har varit lagets nummer ett i kassen under flera år. Under årets Elitettan-säsong stod hon 25 av 26 matcher.

– Jag har fått alla mina närmaste vänner genom fotbollen Jag har haft fotbollen som livsstil så länge. Att den inte kommer att vara det längre känns otroligt konstigt.

Sedan hon kom från Vimmerby IF inför säsongen 2011 har Johansson startat i alla seriematcher utom två – en gång tog hon studenten, den andra var hon sjuk.

– Det här beslutet har växt fram. Det är jobbigt, för det är ett beslut som handlar om hela min identitet, men det känns ändå rätt. Det är tufft att arbeta heltid och samtidigt satsa helhjärtat på fotbollen, säger hon, och stänger sedan för en nedvarvning i en lägre division.

– Jag har väldigt svårt att se mig någon annanstans än i det blå laget.

 

Relaterade artiklar