Laddar

CL98 känner doften av vinster

På torsdag kickar världens största innebandycup igång och Kalmarlagen från CL98 laddar för fullt. "Fantastiskt kul", säger tränaren Marcus Broström.

delningar

Det är snabba passningar och högt tempo när F 01-04 i CL98 tränar i Falkenbergshallen på tisdagkvällen. Stämningen är full av förväntan för imorgon ska laget ta sig till Göteborg för att spela Gothia Cup för första gången.

– Det som är unikt med detta lag är att det är blandade åldrar och det är underbart med så många ungdomar igång. Tjejerna är verkligen målmedvetna och lyssnar på tipsen de får, berättar Marcus Broström som är tränare och som själv har varit aktiv innebandyspelare i 24 år.

Säsongen började bra för tjejerna då de vann C-premiären. Målskillnaden har inte varit stor vid förluster och enligt Marcus Broström kan man räkna med vinster under Gothia Cup.

Tanken är att laget ska åka minibuss till Göteborg imorgon klockan 11.00.

– Det svåra har varit logistiken och att försöka få ihop allt material, men där har de andra ledarna varit fantastiska. Tjejerna har även sålt saffran för att kunna göra resan. Otroligt med ett sådant engagemang, säger tränaren.

CL98 kommer att skicka elva lag i olika åldersgrupper från Kalmar och dessa kommer att få möta nationella och internationella trupper. Sammanlagt spelar 457 lag från 7 olika europeiska länder.

Tre av spelarna som taggar inför de kommande dagarna är Karin Martinsson, Wilma Granberg och Wilma Westerving. De har alla tränat innebandy i flera år och ser fram emot cupen.

– Man har taggat jättelänge och det ska bli väldigt kul. På träningarna är det mycket fokus och alla känner att det är nära, säger Karin Martinsson.

Wilma Westerving håller med och förklarar att hon tror att detta kommer att förbättra sammanhållningen inom hela CL98, eftersom de får en chans att umgås mellan lagen. Gothia Cup handlar nämligen inte endast om innebandy, vilket Wilma Granberg förklarar:

– Man ser nästan mest fram emot det sociala och möjligheten att träffa andra som delar ens intresse.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.