Laddar

CL98 starkast i derbyt

Gästerna från Kalmar kopplade greppet direkt – och släppte aldrig taget.

delningar

Division 1 dam:

Mörbylånga GoIF–CL98 IC 2–9 (0-4, 1-2, 1-3)

Målen, Mörbylånga: Malin Lorentzon, Jennifer Nilsson.

Målen, CL98: Lina Wågström 3, Melinda Holmqvist 3, Fanny Andersson 2, Agnes Savetun.

Viktor Sheffield, tränare Mörbylånga: ”Det var en rättvis seger för CL. De är individuellt skickligare än oss och har två riktigt vassa forwards i sin förstalina som gör stor skillnad. De sprang i från till 4-0 i första perioden efter några riktiga kanonavslut. Det positiva är ändå att vi krigade på i 60 minuter och la oss aldrig ner en enda gång. Det är bara att lyfta på hatten för CL98.”

Matchens lirare, Mörbylånga: ”Ingen får den efter 2-9 i baken.”

Mårten Svensson, tränare CL98: ”Vi hade planen klar för oss innan och det var att vi inte ville ha något duellspel med Mörbylånga som är stora och starka. Vi ville ha one-touch och mycket rörelse, vilket vi lyckades med och hade 4-0 efter första. Sen byggde vi vidare på det och lät bollen jobba. Det är en strategi som vi bestämde oss för i laget i slutet av december och det har fallit väl ut. En skön derbyseger, helt enkelt.”

Matchens lirare, CL98: ”Vår målvakt Frida Lagerkvist gjorde en jättebra match och räddade slumpskotten som kom. Sen gjorde även backen Sofia Andersson ett fantastiskt jobb när vi spelade tio minuter i boxplay. Hon täckte mängder med skott.”

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.