Laddar

Clowner inte välkomna på Kalmars största Halloweenfest

Den 5 november samlas drygt 1400 partysugna för att festa i Halloween-tema. "Vi litar på folks sunda förnuft", säger arrangören Jimmy Strand om eventuella clownkostymer.

delningar

24Kalmar har tidigare skrivit om det stora intresset för Halloweenfesten på Restaurang Sandra i Kalmar. Efter den senaste tiden enorma uppmärksamhet kring clowner som sprider skräck har det varit en diskussion om hur frågan ska hanteras när det närmar sig Halloween.

Butiken PartajKvarnholmen har tagit bort clownmaskerna från hyllan, men arrangörerna till Halloweenfesten har inget förbud mot clower. Däremot hoppas arrangören att besökarna tänker till.

Vi litar på folks sunda förnuft. Det är inget totalförbud och vi kommer inte stoppa någon, men vi hoppas att folk är tillräckligt smart och inte klär ut sig till clown, säger Jimmy Strand på eventbyrån Mighty.

– Det är för deras egen säkerhet. Det har blivit en omvänd psykologi och startats clownjakter istället. Där tror vi att folks sunda förnuft kickar in.

Över 1400 biljetter sålde snabbt slut och på festen blir det bland annat tre dansgolv, fem barer och foodtrucks. Jimmy Strand tror på att i princip samtliga gästerna kommer i olika kostymer som passar till temat och det ska även delas ut priser för bästa utklädnad.

– Det ska bli skitkul, vi har nog aldrig lyckats med att sälja slut på biljetterna redan tre veckor innan, säger han.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.