Coachen lämnar klubben efter tre säsonger: "Roliga år"

Jimmie Nilsson lämnar sitt tränaruppdrag i SSG IF. Foto: Mattis Andersson och privat.

Han gör sin sista match under fredagen.

delningar

Efter tre år som tränare i klubben väljer nu Jimmie Nilsson att lämna sitt tränaruppdrag hos SSG IF. Under fredagen spelar laget sin sista match för säsongen, vilken också blir den sista matchen för Jimmie.

– Det har varit jävligt roliga år faktiskt. SSG har givit mig väldigt mycket och jag har fått många nya vänner. Jag önskar de all lycka framöver och kommer att följa de till 99 %, säger Jimmie Nilsson till 24Öland.

Under Jimmies första säsong placerade SSG sig femma i division tre. Det andra året slutade laget på en andraplacering och de lyckades kvala sig upp till divison 2. Denna säsong, Jimmies tredje och sista, har SSG säkrat sitt kontrakt i division 2.

– Mitt andra år hade vi som mål att ta oss upp. Det var en fantastiskt rolig säsong. Detta året har varit väldigt nytt och lärorikt för mig och gubbarna. Det har varit lite upp och ner men väldigt kul. Vi har haft en rörig säsong både på plan och utanför. Men vi klarar oss kvar i division 2 och det var vårt mål. Det är där SSG ska vara, säger Jimmie.

Under säsongen har Jimmie haft Karl-Oskar Karlsson, assisterande tränare, till sin hjälp.

– Han har varit jättebra. Vi kan ju och känner varandra sedan innan. Han är ett bra bollplank och en riktigt bra föreningsmänniska. En pålitlig och drivande gubbe, säger Jimmie.

Ännu är det oklart om Karl-Oskar ska fortsätta som assisterande tränare i klubben. Däremot ska en ersättare för Jimmie vara på gång.

– Ja det stämmer, hoppas det blir klart till helgen. Det är skönt för klubben om dem får någon klar tidigt, säger Jimmie.

Jimmie tar nu paus från innebandyn ett tag framöver.

– Nu ska jag inte göra så mycket är tanken. Målet är att ta det lugnt. Jag ska lägga fokus på något annat än innebandyn bland annat huset, säger Jimmie.

Under fredagen tar SSG IF emot Ingelstad IBK i Torslundahallen klockan 20.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar