Laddar

Comebackande Rydasp fixade Bergaseger

Läkarna sa augusti. Niklas Rydasp lyssnade inte. Lördagen den 17 juni avgjorde han på egen hand mötet med IFK Hässleholm. "Det kan man bara drömma om".

delningar

Han bröt foten i början av mars. På lördagen var Niklas Rydasp för första gången med från start i årets IFK Berga. Och vilken comeback det blev för högerbacken.

– Det kan man bara drömma om, det känns jävligt bra. Framför allt var det kul att vara med och spela med grabbarna igen, säger Rydasp och fortsätter:

– Rehaben har gått väldig fort. Läkarna sa att jag skulle vara tillbaka i augusti så det är ju två månader tidigare än planerat.

Först skallade han in 1–0 på en perfekt slagen frispark av Filip Stenmark. 2–0-målet kom på hörna – men då valde han att använda foten.

– Det var två fasta situationer. Första knoppade jag dit, det andra var en hörna från Mårtensson (Marcus) som dimper ner efter en skarv som jag lägger in i bortre.

Tränaren Ola Petersson var efter matchen lyrisk över Rydasps prestation.

– Han och Victor Nilsson (också första matchen från start efter ledbandsskada) var jätteduktiga. Det visar att vi har bredd på spelare. De har tränat på bra under en period och jag visste ju om deras kapacitet, säger Petersson.

Med 25 minuter kvar att spela reducerade IFK Hässleholm till 2–1, men Berga lyckades hålla undan.

– Det blir att vi tar ett steg tillbaka i planen efter målet och de har väl någon chans att kvittera också. Jag tror att spelarna tänkte lite på Lundmatchen där vi sent tappade en 2–1-ledning. Det viktigaste med den här segern var att vi lyckades knyta ihop det på slutet, berättar Petersson.

Mittbacken Tom Stahre åkte på sitt tredje gula kort för säsongen och är avstängd nästa match. Å andra sidan återfår man då målskytten David Garrett som inte fanns med i lördagens match.

Relaterade artiklar