Laddar

Crona om allsvenska debuten: ”Inget bra läge men ändå skönt”

Kalmar FF vill helst glömma matchen mot Sirius. För två 17-åringar kommer den för alltid vara oförglömlig.

delningar

Med 20 minuter kvar att spela av måndagens förlustmatch mot Sirius fick Adrian Edqvist chansen. Mittfältaren, som fyller 18 år i maj, bytte av Melker Hallberg och gjorde därmed allsvensk debut.

Några minuter senare var det dags för ännu en yngling att för första gången äntra en allsvensk plan. KFF-talangen Edvin Crona, född -00, kom in i matchminut 89.

– Det var skönt att få göra debut. Det var ju inte så mycket tid kvar och inget bra läge att komma in men ändå skönt, säger Crona som de senaste två säsongerna har tagit stora kliv.

– Jag vill få så mycket speltid som möjligt i a-laget i år. För att få det måste allt möjligt upp en nivå. Själva helheten med ett större fokus och en högre hastighet i allt jag gör måste bli bättre.

Hur känns det att nå ett personligt mål samtidigt som det går riktigt tungt för laget? 

– Det går inte jättebra just nu för laget men vi är på uppgång och jag är säker på att vi kommer vända det här till det bättre. Jag är helt hundra på att vi kommer resa oss i tabellen. Vi måste få ihop det tillsammans hela laget, det är det som är grejen, säger Crona.

Relaterade artiklar