Laddar

Crowdfunding-plattform satsar på Kalmar

Daniel Daboczy, FundedByMe:s medgrundare och Vd - Foto: Pressbild

"Kalmar är väldigt intressant, speciellt när man tänker på hur lång företagartradition som finns i staden," säger vd:n för bolaget.

delningar

En av nordens snabbaste växande crowdfundingplattformar, FundedByMe, gör nu en satsning i Kalmar. FundedByMe arbetar enligt en modell där man erbjuder finansieringsstöd genom så kallad “equity crowdfunding”.

Bolaget vill demokratisera investeringsmöjligheterna och få fler människor utanför Sveriges tre största städer att få en möjlighet att vara med i och investera i bolag med god tillväxtspotential. Man vill helt enkelt öka intresset och kännedomen för möjligheten att kunna investera i både lokala och internationella företag. Därför satsar man nu på Kalmar - en stad som växer, både till yta, befolkning och företag.

– Tidigare har du behövt känna någon för att anskaffa kapital eller investera i bolag tidigt. Genom att digitalt få presenterat olika investeringsmöjligheter i onoterade bolag erbjuds ett unikt möte för både investerare och entreprenörer. Vem av oss vet var i världen som nästa Spotify etableras just nu, eller varför det kommer bli stort. Vi vill göra det erbjudandet tillgängligt, säger Daniel Daboczy, FundedByMe:s medgrundare och Vd.

Man väljer att satsa inledningsvis i Kalmar på grund av det geografiska läget, att det finns en intressant startup-scen där och för att man har en tilltro på potentiella investerare. 

– Kalmar är väldigt intressant, speciellt när man tänker på hur lång företagartradition som finns i staden. Företag som Guldfågeln har lagt grunden för ett öppet och bra företagsklimat, där nya företag har kunnat växa fram, som även de förtjänar att få investerare, säger Daniel Daboczy.

Relaterade artiklar