Cupvinst i Holland för KFF: "Bästa årgången jag haft"

Mannen med 15 års erfarenhet hyllar laget.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

I fjol vann Kalmar FF:s U19-lag Karel Stegeman Toernooi i Holland. Under måndagen slog man De Graafschap i årets finalen med 2-1 vilket gjorde att man försvarade titeln från förra året. Trots att KFF hamnade i underläge redan i den första halvleken vände man matchen. Detta genom en frispark från Carl Gustafssons känsliga fot och avslutningsvis ett avgörande straffmål från målsprutan Edvin Crona.

För andra året i rad blev Kalmar FF segrare i Holland. Foto: Kalmar FF

– Vi fick en bra start redan första dagen med två segrar. Då kände vi att vi var inne i fotbollen. Vi spelade mycket med teknik och hastighet, precis som vi ska, även mot internationellt motstånd. Vi fick mycket beröm för våra spelares egenskaper, säger en av ledarna, Jens Nilsson.

Nilsson har arbetat i Kalmar FF:s organisation sedan 2004. Årgången som i år vann är födda 2000, en årgång som kanske är Kalmars bästa någonsin.

– 00:orna är den bästa årgången jag har haft, så är det bara. Det är bara fantastiskt. Nu har vi kvar dem i ett halvår till så får vi se vad som händer sedan.

Den kvicke anfallaren Johan Arvidsson blev som grädde på moset också utnämnd till turneringens bästa spelare.

Johan Arvidsson fick ta emot pris för sina insatser i turneringen. Foto: Kalmar FF

Även tränaren Stefan Larsson hyllar laget efter deras cupseger.

– Jag är oerhört stolt över vad grabbarna har presterat här nere. För oss betyder turneringen mycket mer än en pokal. Det är inte bara på planen du behöver prestera för att lyckas, framförallt med så många matcher under några dagar. De behöver själva ta ansvar för förberedelser och återhämtning mellan och efter matcherna. Det testar karaktären och jag är oerhört imponerad av vad killarna visat både på och utanför planen, säger Larsson till klubbens hemsida.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar