Cykelentusiasterna trotsade kylan: "Det här är livet"

Under lördagen var det dags för den populära cykelutmaningen.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under lördagen gick den tredje upplagan av Abloc Gravel Challenge Öland av stapeln. Den långa cykelturen började tidigt på morgonen vid Ekerum Resort.

Därefter bjöds de cirka 130 deltagarna, på miltals av kustgrusvägar och kyligt väder, under drygt sex timmars långa cykelturen tillbaka till Ekerum. Distansen var mellan 7-12 mil beroende på vilken grupp man cyklade med.

Ulrika Melin Wahlin var en av de som cyklade i den kortare rundan. Där var man cirka 30 deltagare och gav sig iväg från Ekerum strax innan klockan 10. Ulrikas roll för dagen var att cykla längst bak i klungan för att se till så att alla hängde med. Runt 15-tiden gick man sedan i mål.

– Det gick fantastiskt bra och alla gjorde strålande insatser. Så det var verkligen kul, eller jag har haft roligt i alla fall, säger Ulrika Melin Wahlin från Abloc.

Hur var förhållandena?

– Det var ganska blött, fuktigt och geggigt där ute, men det var roligt i alla fall. Så kan man kort summera det, säger hon och skrattar.

Tvekade du något imorse med tanke på hur ruggit vädret var?

– Nej det finns inget dåligt väder, det är bara att köra.

Skulle du kunna göra det här igen?

– Huja, herregud det här är livet. Att cykla med goa människor är det bästa som finns, det kan inte bli roligare, avslutar Ulrika Melin Wahlin.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar