Laddar

Då föds flest barn – samma månad åtta år i rad

Av alla nyfödda under 2015 föddes 44 procent under vår- eller sommarmånaderna, april till och med augusti. Och det var återigen en sommarmånad som tog förstaplatsen.

delningar

Enligt statistik från Statistiska Centralbyrån, SCB så är juli den månad då det föds flest barn i Sverige. Sedan 2007 har juli legat i toppen. Totalt föddes 10 455 barn i juli förra året.

Backar man kalendern nio månader innebär det att när mörkret kommer i oktober och november, då blir svenskarna som aktivast med att ”jobba på” att utöka familjerna.

Och med föräldraskap och bebis gäller det att bekanta sig med Försäkringskassan. Nu har myndigheten samlat alla sina tips och verktyg på en plattform som kan nås genom både webben, Facebook och en mobilapp.

– Det kan vara mycket att tänka på när storken kommer med sin leverans. Det bästa sättet för nyblivna mammor och pappor att ta till sig föräldraförsäkringen är att använda sig av Försäkringskassans självbetjäningstjänster, säger Niklas Löfgren, familjeekonomisk talesperson på Försäkringskassan, i ett pressmeddelande.