Då inleds nya broarbetet: "Tar hänsyn till trafiken"

Underhållsarbetena har skapat långa köer. - Foto: Samuel Slättman

Nästa stora avstängning på Ölandsbron närmar sig.

delningar

Måndagen den 18 mars är det dags igen. Då inleds nästa etapp i det stora underhållsarbetet på Ölandsbron. Tidigare arbeten har gjorts under både 2017 och 2018. Syftet är att stärka brons kvalite och livslängd.

– Vi gör allt för att ta hänsyn till trafiken så att den kan flyta på så bra som möjligt. Förhoppningsvis har många möjlighet att ta bussen under tiden för arbetet, säger Trafikverkets projektledare Johan Wesley.

När avspärrningarna sattes upp i augusti förra året blev det kökaos och de ansvariga tvingades till krismöten. Det ledde till att man backade avspärrningarna för att på så sätt skapa bättre flyt i trafiken.

Trafikverket har även uppmanat bilisterna att hålla hastigheten uppe för att undvika onödiga stopp i flödet.

Vårens etapp pågår till och med den 17 juni, veckan före midsommar. Denna gång ska man förbättra brons kantbalkar, räcker, isolering och beläggning.

Endast ett körfält kommer vara öppet i vardera riktning och hastigheten begränsas till 70 kilometer i timmen. Långsamgående fordon förbjuds mellan 06:00-09:00 och 15:00-18:00.

Precis som tidigare kommer det finnas ett särskilt körfält för busstrafiken och Trafikverket hoppas att så många som möjligt väljer att resa kollektivt.

– Ju färre fordon som kör över bron, desto mer minskar risken för köer och trafikstörningar under arbetet, säger Johan Wesley.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar