Laddar

Då öppnar ”nya” Ica-butiken: ”Kommer bli ett lyft”

På onsdag invigs butiken. "Kommer bli dubbelt så stor."

delningar

Carl-Philip Karlsson har drivit Ica-butiken i Berga centrum i fem år. Innan dess, under närmare 30 år, var det hans far, Gert Karlsson, som höll i trådarna. Nu står butiken inför en ny era. På onsdag i nästa vecka flyttar man till nya lokaler, tio meter bort, tvärs över gatan.

– Vi har känt att vi varit tvungna att utveckla butiken på något sätt. I dag har vi 1 000 kvadratmeter yta, och det räcker inte riktigt till. I den här nya lokalen har vi 2 000 kvadratmeter, säger Carl-Philip Karlsson.

Han beskriver butikens visioner om att vara det självklara valet för alla som bor i Berga.

– Det positiva är att det här inte påverkar kunderna i den befintliga butiken. I vanliga fall när man bygger ut och bygger om, blir det rörigt. Nu stänger vi bara dörren till den gamla butiken och öppnar upp den nya.

I och med det utökade utrymmet kommer även sortimentet att bli större.

– Det kommer bli en förbättring på allting. Vår tanke är att folk ska kunna handla allt här.

Beslutet om flytt togs för två år sedan och sedan januari månad i år har byggnationen pågått i den gamla Coop-butiken.

– Vi har byggt till lite och det är väldigt bra när man själv kan utforma butiken. Annars hade vi varit begränsade rent volymmässigt.

Hur har kunderna reagerat? – De har reagerat enormt positivt. Både vi som arbetar här och kunderna är taggade inför flytten, vilket känns jättekul.

Inför ”nyöppningen” har fem nya medarbetare anställts.

– Men går det bra kan det bli tal om ännu fler. Vi är aldrig låsta där, utan kommer anställa personal efter behovet, säger Carl-Philip Karlsson som har 23 anställda i nuläget.

En av nyheterna i butiken kommer vara en självutcheckning, där kunderna själva får scanna ut sina varor i kassan.

– De ska inte förväxlas med scanningssystemet. Tanken är att de ska fungera som snabbkassor, vilket kommer göra att köerna påverkas och blir mindre i samtliga kassor. Man ska både kunna snabbhandla och storhandla hos oss.

Dessutom kommer man börja med postutlämning.

– Vi vill göra allt för att förbättra servicen för våra kunder, säger Carl-Philip Karlsson.

På onsdag klockan tio invigs den nya butiken med bandklippning, kaffe och tårta.

– Det kommer även vara aktiviteter här hela veckan med extrapriser. Det kommer bli helt nytt, men vi tar med allt det gamla och förbättrar det, säger Carl-Philip och fortsätter:

– Flytten hit kommer bli ett rejält lyft för oss.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.