Laddar

Då stängs körfält av på Ölandsbron: ”Gör allt för att ta hänsyn till trafiken”

För att kunna arbeta i en säker miljö behöver körfält stängas av och hastigheten sänkas.

delningar

Underhållet med Ölandsbron som ska stärka brons livslängd för en smidig och säker resa mellan Öland och fastlandet kommer återigen att dra igång på måndag den 19 mars.

För att kunna arbeta i en säker miljö behöver körfält stängas av och hastigheten sänkas. Ett körfält i vardera riktning kommer att vara öppet med hastigheten 70 kilometer i timmen.

– Vi gör allt för att ta hänsyn till trafiken i så stor utsträckning som möjligt. Ju färre fordon som kör över bron, desto mer minskar risken för trafikstörningar. Vi kommer inte att utföra något trafikstörande arbete under sommarveckorna, vecka 25 till 35 samt under Skördefesten vecka 39. Trafikanter kan alltså ta sig fram smidigt under dessa perioder, säger projektledare Johan Wesley.

För att underlätta pendling över bron finns det ett tillfälligt körfält från och med den 19 mars. Det körfältet kommer att vara prioriterat för linjebusstrafiken. Det kommer alltså att vara smidigast och gå snabbast att ta bussen över bron.

– Trafiken mellan Kalmar och Öland är väl utbyggd. Med det prioriterade busskörfältet så tar förhoppningsvis fler pendlare chansen att åka kollektivt även i framtiden, säger trafikdirektör Karl-Johan Bodell, Kalmar Länstrafik.

I år arbetar Trafikverket på bron mellan den 19 mars och 18 juni.

Relaterade artiklar