Dags för ölfest på Sandra: "En hel del nytt"

Så här såg det ut vid förra årets festival. Foto: Arkiv

Öl i alla dess former intar Nöjespalatset Sandra under helgen. "Större intresse i år än tidigare".

delningar

Under fredagen och lördagen kommer Nöjespalatset Sandra fyllas av ölentusiaster när den populära ölfestivalen arrangeras för fjärde gången. Såväl större som mindre utställare kommer att finnas på plats för alla som vill smaka nya spännande ölsorter och dessutom fördjupa sig i ölets värld.

– Hälften av våra utställare är nya och hälften har varit med en eller några gånger tidigare. Och man märker verkligen att de "gamla" anstränger sig för besökarna. De tar med delar av det vanliga sortimentet men också en hel del nytt, säger Peter Sunnanek från Beer Connoisseurs som anordnar festivalen.

Intresset från såväl besökare som utställare är stort – och Sunnanek tycker att det snackas mer om festivalen än tidigare år.

– Det känns verkligen som att det är större intresse i år än tidigare. Sen om det beror på att folk har fått nys om att jag är en av de som arrangerar det, det vet jag inte, skrattar han och fortsätter:

– Men det är väldigt många fler som snackar med mig om festivalen än vad det har varit tidigare.

Nytt för årets ölfestival är att ytan kommer att bli större.

– Innan har vi bara varit på Sandras dansgolv, men nu kommer vi att få tillgång till ytterligare en lokal, vilket gör att det blir mer utrymme för besökarna.

Vad kan man annars förvänta sig av festivalen?

– En mysig stämning och många nya upplevelser, även för de som har besökt oss tidigare. Känner man att man inte kan så mycket om öl så kommer man lära sig en del. Och kan man mycket om öl så kommer man få testa nya saker.

Kan du ge ett exempel?

– Bland annat kommer en utställare att servera mjöd.

Peter har tillsammans med sin kollega, Joakim Einarsson, besökt andra ölmässor och ölfestivaler – och det som sticker ut med ölfestivalen i Kalmar enligt dem är att ytorna är större vilket i sig gör det lättare för besökarna att samtala med utställarna och ställa frågor.

– Vi gillar när det är luftigt. Och utställarna uppskattar det verkligen eftersom publiken i Kalmar är så intresserad och gärna vill prata om ölen – då ska vi självklart göra allt vi kan för att det ska gå att genomföra. Vi vill få till en avslappnade lugna stämningen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar