Dagsböter efter allvarliga olyckan – kvinna nära att dö

Bilföraren anses ha orsakat den våldsamma kollisionen.

delningar

Den 37-årige man som var nära att köra ihjäl en kvinna på Öland i våras döms för trafikbrott.

Tingsrätten anser att han är skyldig till vårdslöshet i trafik och två fall av vållande till kroppsskada. Påföljden blir 100 stycken dagsböter på totalt 40 000 kronor.

Det var i mitten på april som en kvinna i 40-årsåldern fick problem med bilen på väg 136. Hon stannade till i vägkanten i höjd med Algutsrum på grund av motorhaveri. Med i bilen var två av kvinnans barn.

En stund senare inträffar den mycket allvarliga trafikolyckan. En 37-årig man har inte upptäckt kvinnans bil och kör in i den i hög hastighet.

Kvinnan fick livshotande skador. Enligt läkarna har hon stor risk för bestående men efter de allvarliga hjärnskadorna hon fick vid kollisionen. Även ett av kvinnans barn skadas. Den 11-årige pojken drabbades av en fraktur i benet.

Ett vittne som körde förbi olycksplatsen sekunder före olyckan uppger att det inte var några problem att se bilen och att man kunde passera på ett säkert sätt.

Polisutredningen visade att det var fri sikt och mycket goda väder- och vägförhållanden vid tidpunkten när olyckan inträffade. Enligt tidigare uppgifter ska mannen ha kört "snabbt och vårdslöst" på Ölandsbron före olyckan.

Tingsrätten anser att 37-åringen har "brustit i aktsamhet" och att det var möjligt att upptäcka den stillastående bilen på relativt långt avstånd.

Enligt rådande praxis blir påföljden ett "kraftigt bötesstraff". 37-åringen ska betala 40 000 kronor i dagsböter.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar