Laddar

Världsstjärnorna OS-laddar i Kalmar och Färjestaden

(UPPDATERAD 15:04) I juli OS-laddar fotbollsdamerna i Kalmar och Färjestaden. "Fantastiskt kul", säger Fredrik Norén om Hotel Skansens kommande finbesök.

delningar

Pia Sundhages fotbollsdamer samlas för ett OS-läger den 18 juli. De ska bo på Hotel Skansen i Färjestaden och spela en träningslandskamp i Kalmar den 21 juli, uppger nyhetsbyrån TT.

Det pratades om att herrarna skulle EM-ladda på Hotel Skansen – nu blir det istället damerna som checkar in i Färjestaden.

– Det känns fantastiskt kul. Jättebra och kul med ett spännande event, säger Fredrik Norén, hotelldirektör på Hotel Skansen.

– Det är genom vårt samarbete med Destination Kalmar som vi kan ha dem hos oss. Det är vi jättestola över.

Damlandslaget kommer till Färjestaden den 18 juli och stannar i cirka fem dagar. Den 21 juli spelar de en träningslandskamp, sannolikt på  Guldfågeln Arena

– Vi har hållit på med fotbollslag ganska länge. Det är klart att det är stort att de svenska damerna vill OS-ladda här, det är precis lika stort som om herrarna skulle kommit.

Världsstjärnorna kommer att träna på Tallhöjden i Färjestaden.

Totalt blir det cirka 40 personer från landslaget som kommer, inklusive spelare och alla ledare.

– De tar halva anläggningen. Alla andra gästerna kommer att få bo med dem. Nu kommer de mitt i högsäsong men jag har vetat om den här bokningen ganska länge, säger Fredrik Norén.

– Vi har inte allt klart med motståndaren, men vi tror att det blir ett riktigt bra motstånd, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till TT.

Den 24 juli lyfter planet mot OS i Rio där det blir ytterligare en träningsmatch innan mästerskapet drar igång.

Sveriges första match i OS blir mot Sydafrika den 3 augusti. Därefter blir det hemmanationen Brasilien och Kina som står för motståndet.

Relaterade artiklar