Därför måste Kalmar HC fortsätta prestera: "Viktiga bonuspoäng"

För Kalmar HC är det fokus på att skaffa sig optimala förutsättningar inför hösten.

delningar

För närvarande ligger rivalen Nybro Vikings på den femte och sista platsen till Allettan. För att Kalmar HC ska ha en realistisk chans att kunna ta ifatt de fem poäng man har upp dit krävs en seger mot ett formstarkt Kallinge/Ronneby. Som man dessutom behöver slå på bortaplan under onsdagen.

– Det är en inspirerande uppgift. Det är fjärde gången vi möter dem i år, det är ett gediget bra lag som alltid är svårslagna på sin hemmaplan. Det är en utmaning som vi ser fram emot, säger huvudtränare Lenny Eriksson.

Förra gången lagen möttes var i oktober, då vann Kallinge/Ronneby med 1-4 i Iffehallen. Tisdagens match är kanske den viktigaste man spelar mot dem i år.

– Vi har viktiga bonuspoäng att vinna. Vi har absolut inget problem med motivation inför uppgiften, säger Eriksson.

Eriksson har inga tankar om att nå någon plats till Allettan även om chansen finns. Man vill dock komma med bästa förutsättningar till fortsättningsserien genom att få med sig bonuspoäng från grundserien. Även genom fortsättningsserien kan man ta sig till ett play-off mot Hockeyallsvenskan. Om man fortsätter utvecklas så är det absolut möjligt menar Eriksson.

– Så här långt är vi det lag som är offensivt bästa laget i fem mot fem i serien. Men för att vara med och ta nästa steg behöver vi också bygga upp den defensiva biten, naturligtvis. Då kan det bli en spännande vår, avslutar Eriksson.

FAKTA

Inför fortsättningsserien:

Deltagande lag i fortsättningsserien tilldelas ”placeringspoäng” beroende på lagets placering i grundserien. Sist placerat lag i grundserien erhåller 0 poäng, näst sist placerat lag 1 poäng och sedan 2, 3, 4, 5 och 6 poäng.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar