Laddar

Därför säljer de klassiska fastigheten – ligger ute för 16 miljoner

Sjukhusvistelsen gjorde att Michael Almquist fick sig en tankeställare. "Började fundera på vad som skulle hända om jag strök med."

delningar

Michael Almquist driver i dag tre stycken Sportringen-butiker i Kalmar och i FärjestadenÖland, tillsammans med systern Pia Almquist.

Den kanske mest kända och anrika ligger på hörnet av Södra vägen vid Tullslätten i Kalmar, där familjen Almquist drivit butiken i samma anda i över 60 år. Nu väljer de dock att sälja fastigheten, som innehåller fem stycken lägenheter, verkstad och butik.

– Det finns ett antal faktorer som gör att vi vill sälja fastigheten. Förra året låg jag inlagd på lasarettet för akut blodförgiftning. När jag låg där tänkte jag en del och började fundera på vad som skulle hända om jag strök med. Eftersom jag äger det här tillsammans med min syster har vi tagit beslutet att en sådan stor fastighet inte ska ägas av ett syskonpar i 60-årsåldern, säger han.

Kommer det påverka butiken? – Det är inte tanken primärt. Vi har inga planer på att lägga ner någon av våra butiker. Däremot har vi skrivit i annonsen att en eventuell köpare har möjlighet att ta över lokalen om man så önskar.

Han menar att fler borde tänka på liknande sätt.

– Vissa saker skjuter man liksom framför sig och tar inte tag i medan man har förmågan. Egentligen är det därför vi har tagit det här beslutet.

Finns det spekulanter? – Ja, det är några intresserade aktörer som hört av sig. Vi får se vart det leder. Vi vill ha så bred tankebana som möjligt.

Fastigheten ligger ute till försäljning hos mäklarfirman Pontuz Löfgren för 16 miljoner kronor.

Relaterade artiklar