Laddar

Därför ska du genast sluta använda kontorsmuggen

Dricker du te eller kaffe på jobbet? Efter att du har läst det här kommer du välja att använda pappersmugg eller att ta med en egen privata mugg till jobbet.

delningar

Många väljer att dricka kaffe eller te på jobbet genom att såklart använda kontorsmuggen. Men en ny studie visar att kopparna på jobbet är fulla av bajs- och andra bakterier, skriver Expressen.

Efter att du har läst det här, kommer du kanske välja att dricka ur något annat hädanefter.

Det visar sig nämligen att den koppen som du tar på kontoret har någon av dina kollegers bajsbakterier på sig. En studio som är gjord på University of Arizona visar att det är upp till 20 procent av kaffekopparna på våra kontor som är infekterade av fekal(bas)-bakterier och det är även hela 90 procent som har bakterier av varierande slag.

Boven i det hela är disksvampen som sällan byts ut på jobbet. Charles Gerba som är mikrobiolog och forskaren skriver i en rapport, att det fanns 20 procent av tarmbakterier på kaffekopparna före, och 100 procent efter att den hade torkats med en diskhandduk, disktrasa eller svamp på jobbet.

Hans råd till dem som inte har diskmaskin på jobbet är att ta med en egen mugg hemifrån, eller att använda sig av pappersmuggar hädanefter. De som har diskmaskin löper mindre risk för att drabbas, men vissa kanske diskar med diskvampen på jobbet om inget rent finns tillgängligt?