David Batra fyllde Kalmarsalen: "Skojade om Kalmaritiskan"

Applåderna ville inte ta slut efter David Batras föreställning.

delningar

En av landets mest populära ståuppkomiker besökte under torsdagskvällen Kalmar. David Batra som bland annat vunnit utmärkelsen “Årets manliga komiker” på Svenska Standupgalan tog emot ett utsålt Kalmarsalen. Hans föreställning “Elefanten i rummet – han som är gift med henne” togs emot väl av Kalmarpubliken.

– Det är fantastiskt att vara i Kalmar. Även om det är torsdag så känns det som en fredag, sa David Batra i början av sin föreställning.

Idén till föreställningen föddes i den politiska turbulensen hösten 2014.

– Fröet till den här föreställningen såddes några veckor efter förra riksdagsvalet. Jag skulle precis kliva upp på Lunds stadsteater och uppträda med Robin Paulsson. Regeringskrisen var ämnet för dagen och min fru syntes på TV varje kväll. Jag hade alltid undvikit att skämta om familjen men Robin sa åt mig att nu var jag faktiskt tvungen att nämna “elefanten i rummet” Jag tog mod till mig och pratade om hur praktiskt det är att komma hem och hämta dottern hos barnvakten och frun hos livvakten. Berättelsen funkade och embryot till en ny föreställning var fött, berättar David Batra.

Under föreställningen valde Batra att få flera i publiken att bli delaktiga i föreställningen. Det var populära inslag.

– Det roligaste var nog när han gjorde liknelser med besökare i publiken. Och när han skojade om Kalmaritiskan var roligt, säger Malin Svensson som var på plats tillsammans med sin Sambo.

Har du varit på något liknande tidigare?

Ja, jag har sett Johan Glans en gång. Detta var minst lika bra.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar