David Elm om rullstolsutmaningen: "Vi får se hur det går"

David Elm och Emil Hellkvist - Foto: Carl Winsth

För femte året arrangeras Världens barnloppet

delningar

Den forne KFF-stjärnan David Elm har lagt skorna på hyllan och får under lördagens Världens barnlopp ta sig an ett annat redskap – rullstol.

I fjol var David Elm och rullstolslöparen Emil Hellkvist tillsammans vid starten av Världens barnloppet. David som då sprang och gick tillsammans med sin familj fick en förfrågan av Emil om att delta i årets lopp, fast i rullstol.

– Jag har tränat 20 minuter kanske haha. Jag får inte ens ha stolen själv för barnen gillar ju att sitta i den, så jag får inte ens träna i fred. Så vi får se hur det går. Klart jag tog utmaningen med en gång, men samtidigt så kändes det rätt skönt att ha ett år på sig men nu så är det inte så länge kvar, säger David.

Emil, tror du att du tar hem det här före David?

– Ja det får man ju se, men jag tror ändå på honom.

Vad tror du David har för styrkor?

– Det är väl att han är envis fick jag höra när jag var och hälsade på. Det tror jag kan bli en stor fördel för honom att han är envis och det är jag också, har jag väl börjat loppet då ska jag fasen, bokstavligt talat, ta mig i mål så jag är väldigt envis när det kommer till sånt ja och gärna helt utan hjälp.

Att vara med i loppet som hittills samlat in över 580 000 kronor är en självklarhet för David som även i år får med sig resten av familjen. Men Kalmar FF-spelarna tillika Davids bröder Rasmus och Viktor Elm kommer inte att vara med och springa.

– Ja familjen ska vara med, men de ska ju inte köra rullstol, men de är med i loppet. Rasmus och Viktor tränar så de kan inte vara med och tävla. Själva loppet är ju för en bra sak och det finns verkligen inga förlorare i ett sånt här lopp. Pengarna går till bra saker och alla människor får lite motion, det är grymt och det kan inte bli bättre, säger David.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar