Laddar

De är årets Henrik Rydström-stipendiater

Nu är det klart vilka lovande talanger som tilldelas 2016 års stipendium.

delningar

I år går Henrik Rydströms stipendium till IFK Kalmars mittback Maja Fridberg och Johan Stenmark, högerback i Kalmar FF:s U19-lag. Duon får ta emot priset i samband med onsdagskvällens match mellan KFF och Gefle IFGuldfågeln Arena.

”De har haft fina och uppmärksammade framgångar på såväl landslagsnivå som klubbnivå”, skriver Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

Fridberg och Stenmark är båda födda 1999. Prissumman ligger på 5000 kronor vardera.

Juryn bestod av Henrik Rydström, en representant från Kalmar FF och en från IFK Kalmar samt förvaltningschefen på kommunens kultur- och fritidsförvaltning.

Förra sommaren kunde 24Kalmar berätta att IFK Kalmar hade värvat jättetalangen Maja Fridberg från division 1-klubben Asarum. ”En väldigt mogen mittback som är bra med bollen och har en fin spelförståelse och speluppfattning”, sa tränaren Jonas Walfridsson då.

Tidigare i år fick talangfulle högerbacken Johan Stenmark, med Kalmar Södra som moderklubb, prova på att träna med Kalmar FF:s a-lag. Han har varit ordinarie i det framgångsrika P17-landslaget.

Det var i samband med att Henrik Rydström avslutade sin karriär 2013 som stipendiet instiftades till 2014. Det delas ut varje år till en lovande tjej och kille inom ungdomsfotbollen i Kalmar kommun.

Ifjol gick priset till IFK Kalmars Malin Thor och Kalmar FF:s Adam Hellborg.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.