De bygger nya radhus i Färjestaden: "Trivsamt kvarter"

OBS! Genrebild. Foto: Djmilic/Mostphotos.

Bostäderna beräknas vara inflyttningsklara till vintern 2020/2021.

delningar

Det är fastighetsbolaget OBOS som planerar för att bygga 22 nya radhus i bostadsrättsform. Tomterna ligger på Järnvägsgatan i Färjestaden inom det nya område som kallas "Hållbar plats".

- Det blir ett trivsamt kvarter som knyts samman av slingrande gångar med gräsytor och häckar som ger grönska. Fasaderna får en varm och jordnära känsla och villakänslan är verkligen pricken över i:et, säger projektutvecklaren Cecilia Krantz i ett pressmeddelande.

Bostäderna blir på mellan 59-93 kvadratmeter och kommer att byggas i sju olika huskroppar. OBOS säger att det blir moderna lägenheter som "karaktäriseras av stora fönster, rejält ljusinsläpp och öppen planläsning".

Man hoppas att det finns ett stort intresse för bostadsrätt som boendeform i Färjestaden. Säljstart sker under våren 2019 och man siktar på att det ska gå att flytta in till vintern 2020/2021.

- Inte alla vill bo i den stora villan. Det vi erbjuder här är både i form och utförande helt perfekt för det unga paret, den lilla barnfamiljen, en nyutexaminerad som precis fått jobb i Kalmar – eller varför inte det äldre paret som vill ha något mer lättskött, säger Cecilia Krantz.

I OBOS ingår varumärkena OBOS, Myresjöhus, Smålandsvillan och systerbolaget OBOS Kärnhem.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar