Laddar

De demonstrerar mot utvisningar till Afghanistan

"Utvisningarna riskerar att drabba flera unga länsbor som vid deportation skickas till krig, våld och hot de flytt från och är livrädda för att återvända till."

delningar

I helgen kommer demonstrationer mot utvisningarna till Afghanistan att ske runt om i hela Europa. Det är organisationen Ung i Sverige – Kalmar som arrangerar tilldragelsen i Kalmar – och demonstrationståget startar vid Stortorget för vandring mot Larmtorget klockan 12.45 på söndag.

– Utvisningarna riskerar att drabba flera unga länsbor som vid deportation skickas till krig, våld och hot de flytt från och är livrädda för att återvända till. För de flesta är ett återvändande inte ett alternativ – istället återstår att gå under jorden, fly till nåt annat europeiskt land eller i värsta fall – ta sitt eget liv, vilket blivit allt mer frestande för många som väntat länge, säger Sunniva Svanberg i ett pressmeddelande.

Under demonstrationen kommer det arrangeras både tal och musik. Syftet är att väcka uppmärksamhet hos Kalmariter och politiker.

– Europas ledare träffar Afghanistans president på söndag för att köpa hans ord på att Afghanistan är säkert. Pengarna ska gå till flyktingmottagandet men vart de verkligen hamnar är en annan fråga. Under den gemensamma symbolen en röd drake protesterar länder runtom i Europa mot utvisningarna till Afghanistan, säger Svanberg.

Relaterade artiklar