Laddar

De flyttar med myndigheten till Kalmar: ”Spännande att få starta något nytt”

När eHälsomyndigheten ska omlokaliseras från Stockholm har det varit svagt intresse för att flytta med. Men Karin Apelgren och Eva Anundi ser fram emot flytten. "Kalmar verkar vara en jättetrevlig stad".

delningar

24Kalmar har vid flera tillfällen rapporterat om eHälsomyndighetens flytt till Kalmar och deras rekryteringsarbete. Totalt hamnar cirka 100 tjänster i Kalmar medan ett 50-tal blir kvar i Stockholm.

Dock var det ett svagt intresse hos de tillfrågade i Stockholm om att följa med myndigheten ner till Kalmar, bland dem fanns generaldirektören Torsten Håkansta.

Två som nappade på erbjudandet att flytta med var apotekaren Karin Apelgren och analytikern Eva Anundi. I en intervju på myndighetens hemsida berättar de mer om sitt beslut.

– Det som fick mig att följa med i flytten är en kombination av flera saker. Jag trivs fantastiskt bra med mitt jobb på myndigheten och det är spännande att få vara med om att starta något nytt, säger Karin Apelgren.

När omlokaliseringen blev känd gjorde hon sitt första besök i Kalmar förra sommaren och hon fick ett ”väldigt gott intryck” av staden.

– Alla förstår ju att etableringen av eHälsomyndigheten är något positivt för Kalmar. Jag kommer från Östersund så för mig känns det inte främmande att flytta från Stockholm till en mindre ort. Kalmar verkar vara en jättetrevlig stad, säger Karin.

Verksamhets- och kravanalytikern Eva Anundi har varit i Kalmar desto fler gånger, då hon och hennes sambo har ett sommarhus på Öland.

– Eftersom vi spelar golf är det en bonus att våren kommer tidigare till Öland och östra Småland. Min man har dessutom länge velat flytta från Stockholm och ner till Kalmar, säger Eva.

Det spännande arbetet och det goda arbetsklimatet var två orsaker som gjorde att Eva och Karin gärna ville vara med på nästa steg för eHälsomyndigheten.

– Våra värdeord är kompetent, engagerad och hjälpsam. Jag tycker att det på ett bra sätt sammanfattar den fantastiska arbetskultur och anda som präglar det dagliga arbetet på eHälsomyndigheten. Det är något vi ska vara rädda om och som vi ska ta med oss till Kalmar, säger Karin Apelgren.

Relaterade artiklar