De har förvandlat källaren till en skönhetssalong: "Supertaggad"

. - Foto: Carl Winsth

Med flerårig erfarenhet i branschen öppnar Sanna Winberg upp igen – och får med sig sambon.

delningar

Trollbackevägen i Berga har Hampus Roswall och Sanna Winberg förvandlat en källarlokal till en skönhetssalong. Sanna har drivit och verkat inom branschen i sju år. Hon har bland annat jobbat i Nybro. Och efter ett uppehåll är det återigen dags att starta upp en skönhetssalong, LaFemina, i Kalmar.

– Det handlade mycket om att intresset kom tillbaka. Kunder som jag har haft frågade mig flera gånger om jag inte skulle köra igen. Och till slut så valde jag att dra igång igen, jag fick lite ny energi och kände mig sugen på en nystart, säger Sanna.

I lokalen kommer även sambon Hampus att arbeta som massör, en utbildning som han inom kort är klar med.

– Detta är egentligen något som jag har dragit på under en längre tid. Men jag tycker att det är väldigt roligt och jag är supertaggad på att dra igång på allvar, säger Hampus.

LaFemina erbjuder flera sorters behandlingar, inte minst en så kallad "cool shaping", en behandling som fryser fettcellerna. Något som har fått upp ögonen hos folk som bor långt ifrån.

– Jag tror att den närmsta behandlingen finns i Växjö, vilket gör oss lite unika i närområdet. Folk har hört av sig från långväga, menar Hampus.

Men lokalen är stor och duon öppnar för att plocka in ytterligare en person som kan komplettera deras behandlingar.

– Ja, vi hade gärna fått in någon som vill hyra in sig som skulle kunna göra naglar och fransar, det är något som vi inte riktigt erbjuder i nuläget, säger Hampus.

Ni har salongen en bit utanför stadskärnan, hur ser ni på det?

– Eftersom det vi jobbar med inte är drop-in, så spelar det inte så stor roll vart vi ligger geografiskt. Hade vi varit frisörer, så visst, men eftersom man bokar tider så stör det ingenting egentligen, svarar Hampus.

– Man kanske inte gör en kosmetisk tatuering eller en fettfrysning på lunchen, utan det är oftast något man planerat för länge, fyller Sanna, som har gått flera utbildningar inom området för just kosmetiska tatueringar.

– Det är och har blivit min största passion med tatuering av läppar, eyeliner och ögonbryn. Det senaste är ombre/puder-effekt, något som har exploderat på senaste tiden och som höjt trycket på kosmetisk tatuering. Fler vågar sig dessutom på eyeliner och läppar nu, säger Sanna.

Sedan de flyttade in i lokalen i början av februari har det varit full fokus på att få allting iordning så fort som möjligt.

– Vi har lagt rätt så mycket tid på att renovera. Men vi har fått god hjälp från vänner och familj. Vi har alltid haft öppet men det ska bli skönt att snart vara helt i mål, säger Hampus med ett leende.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.