Laddar

De lägger ner sitt kontorshotell i Kalmar

Föreningen har letat efter olika lösningar under ett års tid utan framgång. Nu tar de en ny inriktning.

delningar

Orsaken till nedläggningen av kontorshotellet är att ombyggnationen av Baronen tar fart på allvar.

– Vi har vetat om det under lång tid och jobbat på att hitta en lösning i ett års tid. Vi har varit nära några gånger men inte nått ända fram. Delvis ville vi ha en lokal som passade, men även en partner som kunde tänka sig att vara med i projektet, säger Martin Rosén, som är grundare till den ekonomiska föreningen KalmarCo tillsammans med Jessica Bergsjö och Nicholas Marigu.

Kalmar Coworking Space har varit i gång i lite mer än två år – och totalt har ett 40-tal företagare hyrt in sig på kontorshotellet. Av de 18 platserna som finns har det allt som oftast varit en beläggning på 12-15 platser.

Nu tar föreningen en ny inrikting.

– Nu lägger vi i en ny växel gällande våra events. Tanken är att vi ska satsa på fem krispiga events om året som håller hög klass och är lite annorlunda. Ingen mellanmjölk liksom.

Kan du ge några exempel? – Bland annat Årets entreprenör och det baltiska projektet där vi samarbetar med flera länder. Dessutom vill vi satsa på workshops som det inte redan finns något liknande av. Det ska vara fem riktigt bra events eller möten i pop-up-form.

Vad händer med era hyresgäster när hotellet stänger vid årsskiftet? – Det är lite olika. Det kommer nog att sprida ut sig en del och vi försöker göra vårt bästa för att hjälpa dem och har kopplat in kommunens företagslots bland annat. Samtidigt har medlemmarna vetat vad som är på gång, så det är inget nytt direkt.

Samtidigt ser Rosén tillbaka på kontorshotellet med positiva minnesbilder.

– Alla saker man ser i den lokalen har gjorts med noll kronor i budget. Alla har puttat in någonting och bjudit till. Hela föreningen har byggts av näringslivet med hjälp av kommunen på ett fint sätt. Alla har bidragit till att det blev en väldigt fin och bra plats under de här två åren.

Projektet har drivits helt ideellt genom KalmarCo, och har haft gäster som prinsen och Spotifys grundare.

– Visst, vi lägger ner den delen – men nu går vi all-in på våra events istället.