De lämnar Kalmar slott – vill ta över ny krog

Senaste satsningen med Slipkajen har blivit en succé.

delningar

Året ut har krögarparet Charlotta och Tomas Begic kontrakt för att driva Slottsrestaurangen i Kalmar slott. De har under fyra års tid drivit restaurangen där med en stor variation på både mat och publik.

– Det har varit allt från lyxmiddagar med Mitsubishis vd till korv med bröd för barnen, säger Tomas Begic.

Hur kommer det sig att det inte funkade på Slottsrestaurangen?

– Man ska komma ihåg att det är en ganska stor verksamhet, väldigt tung att driva. Det ska hållas öppet året runt och är personalkrävande. Man har avtal som gör att de får komma och gå hur de vill. Kalmar slott tillhör också Kalmars befolkning, det ska man tänka på.

Detta har gjort att man inte heller haft de fria tyglarna som de behöver för att skapa det de vill ha.

– Vi vill jobba med kvalité och det går inte riktigt där. Det kommer hela tiden nya krav. Vi har sagt att om vi ska driva slottsrestaurangen så vill vi sätta den på kartan. Vi ville sträcka oss utanför gränserna och det gjorde vi också. Vi hade väldigt tunga namn som var på besök och var topprankade i Japan vilket gjorde att vi hade mycket besökare utifrån. Men som sagt, man kan inte kombinera det med att servera korv med bröd.

Även om man nu säger upp avtalet med Slottsrestaurangen så betyder inte det att man kommer nöja sig med att bara driva Slipkajen som man samtidigt driver ute på Varvsholmen.

– Vi har kapacitet för att driva fler restauranger, så det är vi absolut intresserade av. Fixa personal är inte heller några som helst problem, säger Charlotta och Tomas flikar in:

– Vi är nog en ganska bra arbetsgivare faktiskt. Ansökningarna kommer från hela Sverige, det är bra personal och bra kockar. Men vi har sagt att vi prioriterar att ta in folk från Kalmar hela tiden. Vi ser det som en skola. Att ta in unga människor som är hungriga och glada och som vill bli extremt bra på att servera och laga mat. Det tycker jag att vi har lyckats bra med.

Så då kommer vi att få se er driva något mer i Kalmar i framtiden?

– Det kommer vi att göra, definitivt. Kalmar är en fantastisk stad.

Nu när man ser sig omkring efter en ny restaurang så kommer man inte att ta första bästa. Det är två kräsna själar som vill att allt ska vara perfekt.

– Det måste kännas rätt. Det var som när vi kom till Slipkajen. Då kändes det som en succé direkt. Det har fått oss att lita på magkänslan. När det känns rätt, då känner vi det.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar