De satsar 185 miljoner i Kalmarbolag: "Otroligt spännande"

AB Spiltan har gjort en mångmiljon investering i fastighetskoncernern P&E Persson. - Foto: Dennis Johansson

Investeringen ger för fler och större möjligheter. "Kan utveckla på lång sikt".

delningar

Investmentbolaget AB Spiltan, som köper andelar i såväl noterade som onoterade svenska bolag har investerat 185 miljoner kronor i fastighetskoncernern P&E Persson.

– Det skall bli otroligt spännande att, tillsammans med familjen Persson och de kompetenta medarbetarna, fortsätta utveckla en framgångsrik fastighetskoncern genom att öka antalet investeringar och sprida möjligheten att investera i fastigheter med långsiktiga hyreskontrakt till en bredare målgrupp, säger Spiltans VD Per Håkan Börjesson i ett pressmeddelande.

Fastighetskoncernern P&E förvaltar och administrerar kommersiella fastigheter runt om i landet och har sitt huvudkontor i Kalmar. Bland sköter P&E förvaltningen och är delägare i det nybyggda Linnéuniversitetet, Hansa City och Baronen.

– Vi valde Spiltan som partner för att de inte har någon exitstrategi så att vi tillsammans kan utveckla P-E Persson på lång sikt. Med kapitalet från Spiltan, som tillförs P&E Persson i en nyemission, kan vi både ta större positioner i existerande typ av stora projekt där vi tar mindre ägarandelar och öka andelen fastigheter där vi är majoritetsägare. Under de närmaste åren gör vi också bedömningen att det kommer att finnas stora möjligheter för en aktör med större kapitalresurser att förvärva byggrätter och fastighetsutvecklingsprojekt som fått problem med finansieringen, säger Per-Olof Persson, vd för P&E Persson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar