Laddar

De tänder ljus för kärleken: ”Vi vill visa att vi bryr oss”

På alla hjärtans dag kommer Larmtorget att lysas upp av levande ljus när en kärleksmanifestation tar plats.

delningar

Föreningen Gemenskap Kalmar ordnar på tisdagskvällen en kärleksmanifestation Larmtorget. Kalmarborna uppmanas ta med sig egna glasburkar till fontänen men blir försedda med var sitt värmeljus. De tända lyktorna kommer sedan att placeras i en hjärtformation.

– Vi tycker att det behövs en enkel kärleksmanifestation. Vi vill visa att det här är något vi gör tillsammans. Vi är en del i den stora gemenskapen och vi bryr oss om varandra. Vi vill att alla ska komma och skänka en tanke till en medmänniska, säger Gemenskap Kalmars ordförande Nienke Bakker.

Gemenskap Kalmar är en förening som inte ställer några krav på sina medlemmar.

– Det är många som vill tillhöra något men som inte hittat sin plats och faller mellan stolarna. Hos oss är alla lika välkomna oberoende av kön, ålder med mera. Det startade som några fikastunder men vi bygger vidare på det genom klubbar där man kan diskutera till exempel böcker, musik och matlagning.

Manifestationen kommer att äga rum klockan 19.00 på tisdagen vid fontänen på Larmtorget. Nienke hoppas att så många som möjligt tar sig tid för att komma och tända ett ljus.

Vi är glada för varje person som kommer. Så länge vi kan forma ett hjärta så har vi lyckats, det lilla kan betyda mycket för en människa, avslutar hon.

Relaterade artiklar