De tar över camping: "Vill förvalta andan"

Drömmen om att driva en egen camping har blivit sann. "Här finns lugnet och stillheten".

delningar

Kent-Olof Nord tar över campingen tillsammans med sin fru Annicka.

Stenåsabadets camping har drivits i 15 år av Willy och Irene Fredriksson. Willy och Irene går nu i pension och campingens nya ägare heter Kent-Olof och Annicka Nord, inflyttade till Färjestaden från Växjö.

– Vi satsar på campingen på heltid och går all in. Jag tillträdde nu i veckan och min fru Annicka har sagt upp sitt jobb och börjar efter den sista mars, säger Kent-Olof Nord till 24Öland.

Kent-Olof och Annicka har varit säsongsgäster på campingen i snart 2,5 år och dessutom arbetade Kent-Olof på campingen i somras.

– Vi har varit här väldigt mycket och när jag arbetade här i somras fick jag jobba med alla förekommande uppgifter på en camping. Dessutom har vi lärt känna Willy och Irene. Vi började prata lite i höstas om att ta över och det ena gav det andra och sedan blev affären klar strax innan årsskiftet, säger Kent-Olof.

Att ta över campingen är något som paret gått och drömt.

– Det var en skräckblandad förtjusning men samtidigt någonting som vi har gått och funderat på och haft i vår drömvärld. Stenåsa har hägrat för oss, då vi har trivts jättebra på denna sidan av ön. Jag känner ett lugn här. Direkt när jag svänger ner från stora vägen sjunker axlarna ner. Det är en camping som attraherar mycket naturälskande folk som söker lugnet och stillheten. Det är ett annat lunk här, säger Kent-Olof.

Kent-Olof och Annicka vill driva vidare den stämning som Irene och Willy har förmedlat till campingen.

– Vi är väl i våra bästa år just nu och hoppas att vi kan tillföra vår ungdom till campingen. Vi vill inte göra några större förändringar men det finns lite idéer att utöka verksamheten. Det finns en anledning att vi har hittat hit och trivts här och det är på grund av den känsla och stämning som Irene och Willy har byggt upp här. Vi vill förvalta den anda och driva vidare den, säger Kent-Olof.

Paret har redan investerat i en facebooksida åt campingen och vill använda sig mycket mer av sociala medier.

– Det finns redan en hemsida men den ska förbättras så att den blir mer responsiv. Det finns så mycket teknik idag så vi kommer försöka satsa på de sociala kanalerna och hur man kan nå ut via de.

Just nu pågår ett renoveringsarbete i receptionsbyggnaden som till viss del förstördes efter stormen i augusti. Personalutrymmet kommer att bli större och det kommer till många fler förrådsutrymmen. Dessutom ska det byggas till ett kyl- och frysutrymme för mathantering.

- Det är mycket renoveringsarbete just nu. Men det finns inget ont som inte har något gott med sig. Vi håller på att fixa till detta och ändrar om lokaliteten så den ska passa den verksamheten vi kommer att ha, säger Kent-Olof

Stenåsabadets camping säsongsöppnar den 5 april och håller öppet fram till den 27 oktober.

– Vi kommer ha ett väldigt bra stöd från Irene och Willy. De kommer hjälpa oss att kicka igång den här säsongen, säger Kent-Olof.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar