De tar över välkänd lunchrestaurang: "Man får passa på"

Så planerar de för att sätta sin egen prägel på nya stället.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Hur länge restaurangen får behålla sitt namn är ännu oklart. Till en början ska det iallafall vara just Majas kök.

Marina och Ulf Bolin har sålt Majas Kök. Efter 20 år av lunchservering så är det färdigserverat för familjen. Men lunchgästerna behöver inte oroa sig. Restaurangen ska fortsätta drivas, av 4Kök.

– Det blir i vår regi. De tyckte att det var färdigt. Vi har haft lite samarbete tidigare och nu när de inte ville fortsätta så tar vi över. Vi tänkte att det inte kommer ut sånna här ställen på marknaden så ofta. Man får passa på, säger Peter Eriksson från 4Kök.

Den 18 februari är det Peter och 4Kök:s personal som ska driva Majas kök. Ett kök som man tycker är snarlikt det man själva har inne i stan. Det gör att man inte vill förändra för mycket.

– Det kommer iallafall inledningsvis att heta Majas Kök och vi kommer att behålla i stort sett samma koncept. Det är ju väldigt likt det vi har på 4Kök. Det är vi ju dumma om vi byter. Det är en ganska så stor lunchrestaurang med mycket arbetande människor och de vill ha husmanskost, säger Eriksson.

Även om man ska behålla samma koncept så vill man med tiden iallafall sätta sin egen touch på sin nya restaurang. Man har lite små planer, både för lokalen och för serveringen.

– Det kommer alltid finnas lite extra rätter som alternativ. Det finns redan idag, men kanske lite mer. När det gäller lokalen så är det tänkt att det ska ske en liten renovering fram till sommaren. Det är semesterstängt där ute och då kan vi byta lite golv och så, säger Eriksson.

För att utveckla verksamheten och låta den ta nästa steg har man också idéer. Tanken är att man vill förlänga sin lunchverksamhet lite.

– Inom en snar framtid är tanken att hitta på någon pensionärsgrej, efter lunchen. För att kunna ha öppet en timme längre. Vi ska prova ett sett att dryga ut lunchen med hjälp av lite pensionärer, säger Eriksson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar